A-lagetBellevueKlubbenNyheterYngres avdeling

Denne keepertrioen skal vokte buret for Sprint i 2024

Keeperansvarlig Paul Porchia har fått drømmeteamet sitt: Én rutinert målvakt og to lokale unggutter som er i full utvikling. – Det er helt perfekt! jubler Porchia.

Det er portugisiske Miguel Viera (33) og Sprint-gutta Magne Anker-Jensen (17) og Sebastian Willadssen (22) som utgjør årets keepertrio. Førstnevnte har erfaring fra både PostNord-ligaen (2. divisjon) og Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon), hvor han har stått en rekke kamper for Egersund, Ørn Horten og Fram Larvik. Magne og Sebastian har begge gått gradene i Sprint og håper å ta nye steg denne sesongen. Paul Porchia forteller at kjemien allerede er veldig god på treningsfeltet.

– I tillegg til at de er gode keepere, er de også fine typer. De trives godt sammen og pusher hverandre, noe som er veldig viktig. Jeg er glad for at vi har en rutinert keeper i Miguel som unggutta kan lære mye av, samtidig som Sebastian og Magne skal utfordre ham også. Dette kommer til å bli bra, smiler Porchia, som har mange års erfaring som keepertrener i Sprint.

Han har også hatt en rekke andre roller i klubben, så han er på ingen måte noe ubeskrevet blad på Bellevue.

– Men denne saken skal ikke handle om meg. Det liker jeg ikke, sier Porchia og ler.

Så da går vi tilbake til keepertrioen, som blir en del av Sprints defensive grunnlag denne sesongen. En stor fordel er at de allerede er godt samkjørt og at samtlige kjenner medspillerne godt.

– Det er veldig godt at vi fikk spikret keeperteamet såpass tidlig i oppkjøringen. Det gjør det mye enklere for oss og mer stabilt, kommenterer Porchia. 

En annen stor fordel er at klubben har lag både i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) og Amedialigaen (4. divisjon). De tre sisteskansen får gode arenaer å vise seg fram på – uten at nivåforskjellen er drastisk.

– Det er et godt utgangspunkt for utvikling. Jeg gleder meg skikkelig til denne sesongen, avslutter klubbens keeperansvarlig.