A-lagetNyheter

Vegard Gildseth Andersen har signert for to nye år

Vegard Gildseth Andersen har all grunn til å være fornøyd med sin første sesong som hovedtrener i Sprint, og nå er kontrakten forlenget med to nye år.

Sprint ligger i skrivende stund på en meget sterk 4. plass i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon). Spesielt høstsesongen har vært veldig bra, hvor det har blitt vartet opp med mange scoringer og en rekke seire. Det er ingen tvil om at 2023 har blitt en suksess, selv om det fortsatt gjenstår to seriekamper. Vegard Gildseth Andersen gleder seg stort til veien videre på Bellevue.

– Jeg har aldri vært gift, men jeg føler det slik nå, sier han med et smil og fortsetter:

– Begge parter er fornøyde, så da er det naturlig å fortsette samarbeidet. Klubben har satt tydelige krav, men samtidig gitt meg trygghet og tillit hele veien, skryter Andersen, som nå er i sitt syvende år med engasjement i klubben. Men kun én sesong bak seg som hovedtrener for A-laget.

– Jeg har snart hatt trenerjobber på nesten alle alderstrinn og kjenner klubben veldig godt. Fordelen med det er at jeg klarer å se hele bildet, altså hele klubben. I Sprint handler det om mer enn bare A-laget, fortsetter han.

Ambisjonen i år var å bli bedre enn i fjor, og det ligger A-laget an til å bli. Selv om det ikke er snakk om opprykk i 2024 på Bellevue, legger ikke hovedtreneren skjul på at han er en person med ambisjoner og en lyst til å ta Sprint ett steg opp i divisjonssystemet på sikt.

– Klubben er klar over at de signerer en trener med ambisjoner. Jeg hadde ikke skrevet under på en ny kontrakt dersom målet kun var å berge plassen i ligaen. Hvis vi klarer å bli litt bedre hvert år, vil vi naturligvis kjempe i toppen. Vi vil ha den spenningen og nerven helt til slutt, forteller den ambisiøse 31-åringen.

Men er det én ting som er viktig for Vegard Gildseth Andersen, så er det at suksesses ikke oppnås alene.

– Vi er et trenerteam som legger ned mye tid sammen, og vi har en veldig dedikert spillergruppe og god treningskultur. Opplegget her er ekstremt bra, men vi hadde ikke hatt sjanse til å ha det slik uten ildsjelene Trygve Simonsen og Bjørn Gundersen. De legger alt til rette for at vi skal kunne gjøre det så bra som overhode mulig. Alt ligger til rette og vi er en stor, dedikert gjeng. Det er måten vi kan utfordre de lagene som har store budsjetter, avrunder han med et smil.