A-lagetKlubbenNyheter

Knallsterk høstsesong gir håp om topp 4-plassering

Etter en krevende vårsesong så det ut til å bli en kamp om tilværelsen i Norsk Tipping-ligaen. Men etter høstens imponerende resultater er det ikke lenger snakk om noe nedrykk. Nå er det topplassering som gjelder for Sprint!

Det er ingen tvil om at den første delen av sesongen ble spesiell. Sprint hadde ikke marginene på sin side og det ble mange knepne tap. Det førte etter hvert til at laget beveget seg nærmere nedrykksstreken, samtidig som flere rutinerte spillere som Henrik Stokkebø, Knut Simen Johannessen, Odin Nordvåg og Rasmus Isegran forsvant rett før sommerferien. Men så snudde det.

Trenerteamet, med Vegard Gildseth Andersen i spissen, hentet inn forsterkninger og traff innertier med signeringer som Ayub Ibrahim, Amin Askar, Martin Lågbu og Sander Wold. Disse skulle vise seg å passe perfekt inn i en allerede god Sprint-stall.

Lagets kaptein Fredrik Wasenius legger ikke skjul på at de nå fremstår som et helt annet lag.

– De nye kom inn med ny energi i gruppa. Vi gjorde også noen justeringer på spillestilen vår og det ga gode resultater med mange mål. Denne sesongen har utviklet seg veldig positivt for vår del og det gjenspeiler seg på tabellen. Nå har vi en spillergruppe med skikkelig selvtillit, forteller Wasenius, som totalt sett er inne i sin 4. sesong i Sprint.

Leverer i trenerjobben

Statistikken taler egentlig for seg. I våres ble det 12 scoringer og 11 poeng på 11 kamper. I høst har Sprint scoret hele 38 mål og sikret seg 21 poeng på like mange kamper. Det tilsvarer et snitt på 3,5 scoringer pr. match i høstsesongen.

Det er ingen tvil om at Vegard Gildseth Andersen, som er inne i sin første sesong som hovedtrener på dette nivået, er strålende fornøyd med det som har blitt levert og at de nå kan jage en topplassering.

– Vi er jo helt klart svekket defensivt etter de spillerne vi mistet i sommer, men vi må ikke forsvare oss på samme måte lenger. Vi har fått inn så mye offensiv kraft og den største forskjellen er nå hva vi klarer å utrette mot de antatt dårligere lagene. Hvis vi gjør det vi er enige om og trener på, så skal det være nok. Vi har også ferdigheter i laget som er veldig moro å se på, noe som skaper underholdende fotballkamper, forteller Andersen, som allerede har begynt å tenke 2024.

Sesongen nærmer seg slutten og Sprint-treneren har selvsagt en drøm om å bygge videre på det spennende prosjektet han har på gang.

– Vi jobber i disse dager med å re-signere med spillere og jeg har trua på å få med de aller fleste som vanligvis starter kampene, sier han med et smil.

– Vi vil alltid bli bedre enn året før, så vi får se hvor høyt vi etter hvert kan komme på tabellen, tilføyer han.

Storfornøyd toppscorer

Blant de store bidragsyterne i høst er innlånte Sander Wold. MFK-spilleren ble klar for Sprint i sommer og har scoret hele 14 mål siden sin ankomst. Han ligger på en delt 3. plass på toppscorerlisten i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4.

– At Sprint kom på banen i juni-måned var veldig fint. Jeg ønsket å spille høyere enn 4. divisjon i Moss og dette ble en god løsning. Jeg har fortsatt faste treninger med MFK, samtidig som jeg trener og spiller kamper med Sprint. For meg er dette en veldig god løsning. Spillegleden min er ordentlig tilbake igjen, forteller unggutten.

– Dette er en veldig fin og stor klubb, og jeg merker at Jeløy-folket har tilknytning til Sprint. Folk er også veldig positive til klubben og det som skjer her på Bellevue, avrunder han.

Neste kamp for A-laget er hjemme mot Start II mandag 9. oktober. Ta turen til Bellevue og støtt gutta i jakten på nye poeng i kampen om en topp 4-plassering i Norsk Tipping-ligaen!