A-lagetKlubbenNyheterYngres avdeling

Sprint deltar i spennende bylagsprosjekt i Moss

Bylaget har eksistert i mange år, men denne sesongen kneppes satsingen opp mange hakk. Nå skal bylag i fire ulike årskull matches mot landets største fotballklubber.

Som følge av Moss Fotballklubbs opprykk til OBOS-ligaen i fjor, kan MFK stille lag i nasjonale tiltak. De lokale klubbene har derfor gått sammen for å danne bylag i årskullene 2008-2011. Det vil si at de beste spillerne fra de lokale klubbene får tilgang til landets beste kamparena, samtidig som ingen må melde overgang til ny klubb.

– Når bylaget er på tiltak, altså deltar på ulike samlinger, må de spille i MFK-drakter. Det er et krav. Men alle spillerne kan fortsatt tilhøre sine respektive klubber. Bylaget er et ekstratilbud i byen, forteller Vegard Haslerud, som er svært positiv til ordningen.

Han er med å styre prosjektet sammen med Jacob Berg i Moss FK, og trenerne fra de andre lokale klubbene har selvsagt stor innflytelse og påvirkningskraft. Ifølge Haslerud er det en strålende tone mellom klubbene hva angår bylaget.

Sammen for lokalfotballen

– Alle som deltok på ukens møte på Melløs er positive til dette. Det er en positiv “drive”. Vi har alle det samme målet: Beholde spillerne i Moss by.  Alt for mange har dratt ut de siste årene og det er noe vi ønsker å unngå. Tilbudet skal være godt nok i byen, fortsetter Haslerud.

Det som er ekstra spennende med nasjonale tiltak (samlinger) er at det kun er lagene i de to øverste ligaene i Norge som har tilgang. Det vil da si OBOS-ligaen og Eliteserien. Matchingen kommer derfor til å bli meget god.

– Det blir spennende å matche oss her. Det er totalt seks tiltak i år og det første er 11. og 12. mars. Da skal 2008-kullet i aksjon og det blir veldig moro, sier Haslerud.

Et stort steg videre

Dersom du tenker at du har hørt om et bylag i Moss tidligere, så stemmer det. Dette prosjektet har pågått i flere år og er ikke noe nytt. Det som derimot er nytt, er at kamparenaen blir veldig mye bedre.

– Vi har drevet bylag en stund under “sone-paraplyen”, men prosjektet tok fart etter at Moss rykket opp og vi fikk tilgang til de nasjonale tiltakene. Dialogen er god og vi er klare, sier Haslerud, som avslutningsvis vil understreke at det har skjedd veldig mye bra i lokalfotballen de to siste årene:

– For å oppsummere litt: Moss rykket opp til OBOS-ligaen i fjor. Sprint rykket opp til Norsk Tipping-ligaen i 2021 og sikret seg en topp 6-plassering i fjor. Både Moss og Sprint har nå rekruttlagene sine i 4. divisjon (Amedialigaen). I tillegg har både Rygge og Ekholt sikret seg opprykk i løpet av de to siste årene. Standarden i seniorfotballen er hevet og samtlige klubber jobber veldig bra med sine barne- og ungdomsavdelinger. Med andre ord veldig mye positivt, avrunder Haslerud med et smil.