A-lagetNyheter

Strålende fornøyd med spillerlogistikken på A-laget

Sprint-trener Vegard Gildseth Andersen synes det ser veldig lovende ut med tanke på 2023-sesongen og gleder seg enormt til å få matchet spillergruppa i kamp. Her kommer en statusoppdatering fra A-laget!

Den nye Sprint-treneren har kommet seg godt inn i rollen i løpet av de første månedene og føler at trenerteamet har god kontroll på spillerlogistikken.

– Vi har re-signert de fleste fra i fjor, sett bort fra de som gikk ut av troppen (Aleksander B. Andresen, Tim Reinback, Daniel Saastad og Patrick Johnsen). De vi har re-signert er vi først og fremst veldig fornøyde med. Vi håper og tror Fredrik Wasenius bygger videre på det han leverte i fjor, også tror jeg det kan være viktig for oss at Erlend Kiani får en hel vinter uten for mye plager. Gruppa bærer preg av mange med mye erfaring fra nivået, så har fylt på med litt yngre gutter denne gangen. Noe som jeg synes treningene bærer litt preg av med tanke på intensiteten og aggressiviteten – den har løftet seg litt fra i fjor. Så nå gjelder det for dem å henge seg på utviklingen til Altin Lajqi, Sander Andresen og Trym Aase Hellgren. Vi har skrudd opp treningsmengden et lite hakk i år, og alle responderer foreløpig meget bra på det, skryter Gildseth Andersen.

Når det gjelder skadesituasjonen, så er det et par spillere som ikke er helt “fit for fight” ennå. Nå handler det om å gi dem en oppkjøring som gjør de rustet til seriestart til våren.

– Det er selvfølgelig gledelig å se Knut Simen Johannessen tilbake igjen, det blir jo på en måte en ny spiller for oss ettersom han var plaget med ryggskade hele sesongen i fjor. Han må tilpasse belastningen riktig etter så mange måneder på sidelinjen både hva gjelder fotball, men også generelt fysisk aktivitet i hverdagen sin. Rasmus Isegran opererte en skulder før jul og er i alternativ trening. Han får heldigvis allerede utført det fysiske, men kan ikke delta i øvelser med kontakt helt enda. Håpet er at han kaster fatle innen en drøy måned, og jeg er trygg på at han er “fit for fight” til første seriekamp. Med Rasmus og Knut Simen tilbake i forsvaret vårt, pluss de andre som allerede spilte der i fjor, tror jeg vi er meget godt rustet bakover, og kan forhåpentligvis benytte oss av en som Henrik Stokkebø på midtbanen hvor han er viktig for oss, fortsetter treneren.

Men også noen nye spillere har dukket opp på treningsfeltet. Og det er ingen tilfeldigheter.

– Nye navn inn er Rajvir Singh som er Tønsberg-gutt som studerer i Ås. Forsvarsspiller på 20 år som gjorde en god figur på prøvespill før jul. Casper Hjerpseth har kommet inn etter militærtjeneste i Bergen, og er en tidligere Sprint-gutt vi er glade for har kommet tilbake. Nicklas Lagesen har kommet inn fra Moss, noe som passet oss bra ettersom Justin Knutsson dro til Halsen. Og som nevnt Rasmus Isegran. Vi har planer om å få inn en spiller til i angrep. Det jobbes med i disse dager, så håper vi å ha det i boks så raskt som overhode mulig, forteller Vegard Gildseth Andersen.

Dersom du har lyst til å se denne gjengen i aksjon, får du muligheten allerede førstkommende lørdag klokken 14:00. Da spiller Sprint treningskamp mot Moss FK på Melløs kunstgress.

– Det blir først og fremst godt å få på drakta igjen og prøvd oss litt i matchmodus. Jeg håper jo Moss er slagkraftige og viser at de mener alvor i år, så vi virkelig får brynet oss, og kanskje til og med dressen blir litt stor noen ganger. Vårt fokus vil være å se igjen ting vi har jobbet med i de første ukene på trening. Så blir det nok som det alltid blir, en del bytter utover i kampen, avrunder Sprint-treneren.