A-lagetBellevueCupJentelagKlubbenNyheterYngres avdeling

Sprint sto stødig i motvind og leverte et knallsterkt år

Til tross for noen utfordringer, har Sprint kommet seg helskinnet gjennom 2022. Klubben har vokst i antall medlemmer og det har blitt skapt flotte minner for alle årskull. Det er god grunn til å gå det nye året i møte med høy optimisme.

– Etter et par år med koronarestriksjoner, trodde vi at 2022 kom til å bli et mer normalår. Begynnelsen på året ble jo ikke akkurat det. Restriksjonene i første kvartal førte til at vi ikke fikk arrangert de to innecupene våre, noe som ble ødeleggende for oss økonomisk. I tillegg måtte vi klare oss uten Bellevue-matta en stund, forteller daglig leder Therese Solhaug.

Den vanskelige starten på året satte kjepper i hjulene, men klubben veltet ikke. Tvert imot. Gjennom året har medlemsantallet vokst. Med andre ord har Sprint-Jeløy kommet sterkt ut av et tøft år – takket være alle som har bidratt. Vi er utrolig takknemlige for våre 125 trenere og lagledere på alle årstrinn, og alle som har bidratt på frivillig basis.

– Av 720 medlemmer er det bare noen få som er støttemedlemmer, og hele 665 er spillere. Vi ønsker oss så klart flere som støtter klubben med medlemskap, forteller Solhaug.

Oppgradering av anleggene

Årets høydepunkter er vanskelig å plukke ut, for i en klubb som Sprint er det mange av dem gjennom en sesong.

– Nå må jeg passe på sånn at jeg ikke glemmer noe, sier Solhaug og ler.

Men for å gjøre det litt ryddig, så begynner vi med de omfattenede oppgraderingene av anleggene.

– Jeg må jo nesten starte med miljøtiltakene på Refsnesbanen. Dette er et prosjekt som vi har spart penger til i flere år. Å spare penger til drift og vedlikehold av vår egeneide bane, er noe som vi synes det er viktig å gjøre. Vi er veldig glad for at vi har Refsnesbanen og nå er endelig lysstyringssystemet på plass der også, forteller hun.

– Når det gjelder Bellevue, så ble den stengt i høst og det har blitt lagt nytt kunstgress og undervarme der. Kommunen har investert mange millioner i anlegget. Det er, etter vår mening, vel anvendte penger. Det er jo tross alt et veldig viktig anlegg for barn og unge, sier Solhaug.

Når det gjelder åpningen av Bellevue-matta, så skjer det etter alle solemerker i januar. 

Spotslige prestasjoner og vellykkede arrangementer 

Flere lag har prestert meget godt i 2022 og det har blitt arrangert noen flotte arrangementer på Jeløy.

– For å starte med de sportslige prestasjonene, så må vi skryte av G16-laget som sikret seg 2. plass i interkretsserien. Virkelig imponerende. I tillegg gjorde A-laget en veldig god jobb i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) og havnet på en god 6. plass. Et stabiliseringsår for A-laget, forteller Solhaug og legger til:

– Det ble også opprykk for B-laget vårt, som i 2023 skal spille i Amedialigaen (4. divisjon). Det er en flott arena for rekruttlaget!

Av store arrangementer har det blitt litt av hvert:

– Fotballskolen og sommercampen vår ble veldig bra og dette er jo flotte arenaer for de yngste til å møte de eldre spillerne. Både med tanke på skole og fotball. Samtidig er dette en god arena for å de eldste spillerne til å prøve seg som instruktører og trenere, forteller klubbens daglige leder.

– Vi har avviklet over 750 kamper og treninger, hatt minifestival, Marker Sparebank jentecup og en fantastisk publikumskamp. Næringslivet i byen stilte virkelig opp og bidro til publikumskampen. De lokale bedriftene viser at det er en vilje til å støtte fotballen i byen, fortsetter Solhaug.

– Jeg vet det blir mye nå, men vi må selvfølgelig ta med at vi ble sertifisert som Kvalitetsklubb av NFF (Norges Fotballforbund). Det var stort for oss!

Hva venter i 2023?

Det er vanskelig å spå hva som kommer til å skje i fremtiden, men noe er i alle fall helt sikkert:

– Endelig skal vi arrangere innecupene våre igjen, og vi kickstarter det hele i januar med jentecupen. Selve åpningen av den nye Bellevue-banen ser vi for oss at blir treningskampen mot Moss FK i januar – hvor vi lager en stor Sprint-dag. Når det gjelder A-lagstroppen vår, ligger trenerteamet veldig godt an. Vi har en god blanding av unge talenter og rutinerte spillere. I tillegg blir det spennende å følge Vegard Gildseth Andersen som A-lagstrener, sier Therese Solhaug og avrunder:

– Det er fortsatt tøffe tider i samfunnet, men vi ser fram til å ta fatt på et nytt fotballår og mener det er god grunn til å være optimistiske. Med en flunkende ny Bellevue-matte, oppgradert anlegg på Refsnesbanen og et voksende medlemsantall, ser det veldig bra ut. Vi tror 2023 blir et bra år!

Godt nytt år til dere alle!