A-lagetNyheter

Vegard (30) er Sprints nye hovedtrener: – Stolt over å ha fått denne muligheten!

30-årige Vegard Gildseth Andersen har overtatt hovedtreneransvaret for A-laget og hans høyre hånd blir Vegard Haslerud. – Jeg må jo si at jeg er stolt over å ha fått denne muligheten. Sprint er jo “klubben min”, sier den ferske hovedtreneren.

Vegard Gildseth Andersen er riktig nok ikke et ubeskrevet blad på Bellevue. Han har hatt flere roller i klubben de siste årene, blant annet vært i A-lagets trenerteam og ledet rekruttlaget til opprykk fra 5. divisjon i åre.

Nå venter nye, spennende muligheter etter å ha overtatt stafettpinnen etter Gard H. Kristiansen, som gjennom en årrekke har gjort en flott jobb for Sprint.

– Gard har vært veldig inkluderende med teamet sitt, så jeg har hatt mye ansvar på A-laget de siste årene. Så jeg føler ikke at jeg kaster meg inn i så veldig mye nytt og det er litt beroligende. Sprint er en tradisjonsrik klubb som har vært det nest beste A-laget i Moss i mange år, så det er ikke akkurat noe breddelag. Det krever at man gjør jobben ordentlig, sier Andersen, som er forsiktig med å gjøre de store endringene med det første:

– Vi må ikke gjøre en helomvending på alt nå, men noe nytt blir det naturligvis. Vi håper å dyrke en enda tydeligere identitet – uavhengig av motstander, sier han.

Når det gjelder målsetting, så handler det rett og slett om å ta et nytt steg i riktig retning. Å bli litt bedre på alle områder.

– Ambisjonen er selvsagt å gjøre det bedre enn i år, for vi føler at vi har mer å bidra med. Det tror jeg de fleste i laget er enig, selv om vi gjorde det veldig bra og havnet på en flott 6. plass, fortsetter han.

Spent assistent

Sammen med Vegard Gildseth Andersen, skal 30-årige Vegard Haslerud bidra som assistenttrener ved siden av sine nåværende oppgaver i Sprint. Han er med andre ord fortsatt sportslig koordinator og ansvarlig for alle ungdomslagene.

Å delta rundt A-laget ser han også fram til, til tross for at denne trenerduoen er ganske så ung i Norsk Tipping-ligaen.

– Vi er veldig ydmyke til den største jobben vi har fått på seniornivå til nå. Vi har jo spillere i troppen som er eldre enn oss, men dette tror jeg kommer til å gå bra. Vi har mange års erfaring og kjenner spillerne godt og vet hva som kreves, sier Haslerud.

– Vi skal bygge videre på det som har blitt gjort her i mange år og selvfølgelig gjøre noen justeringer, slik at det blir enda bedre. Hva som kommer ut av det, vil tiden vise. Man får som regel som fortjent i fotball, forteller han.

– Én ting som er sikkert er at vi kommer til å ha en yngre tropp i år, tilføyer Haslerud.

Spennende talenter i klubben

I Sprint gror det godt. Årets G16-lag har imponert mye i interkretsserien og flere av spillerne kommer naturligvis til å være for aktuelle for spill i 4. divisjon med rekruttlaget og muligens Norsk Tipping-ligaen med A-laget.

– Vi kommer til å stille krav til disse også, så vi flytter dem ikke bare opp for å være hyggelige. Her skal det konkurreres på lik linje med alle andre, forteller Haslerud avslutningsvis.

Det er med andre ord mange spennende planer for kommende sesong og den ferske trenerduoen ser fram til jobben som venter!