A-lagetKlubbenNyheter

Nå starter cupmoroa for A-laget

Sprints A-lag har et soleklart mål om å sikre seg en plass i den første cuprunden, men det venter noen hindre på veien. Først og fremst må de gå seirende ut av lørdagens kamp mot Ås. Det er klart for den første runden i cupkvalifiseringen.

Vi må et stykke tilbake i tid for å finne et Sprint-tap i en tellende fotballkamp. Som følge av koronapandemien har de siste årene blitt redusert med antall kamper, men likevel: A-laget har ikke tapt en tellende fotballkamp siden 2. september i 2019.

I fjor gikk de ubeseiret gjennom seriespillet i Amedialigaen, vant opprykkskvalifiseringen mot Sandefjord II og rykket opp til NorskTipping-ligaen (3. divisjon). I år venter en ny, spennende sesong. Men før A-laget tar fatt på seriespillet, skal de i aksjon i cupkvalifiseringen.

I den første runden venter Ås og denne kampen må vinnes for at Sprint skal komme til den andre runden. Hvem som eventuelt venter der gjenstår å se. Nå er det først og fremst kampen mot Ås som er i fokus og forventningene er rimelig store.

– På en normal dag skal vi vinne og det er nettopp det vi forventer av oss selv. Det er ikke noe å lure på, sier hovedtrener Gard H. Kristiansen, som har fått mange gode opplevelser de siste ukene.

I flyten

De tre siste treningskampene mot Halsen, Fram Larvik og FFK II har endt med seire, og laget er virkelig inne i en god periode.

– Vi har møtt gode motstandere i oppkjøringen og disse tre seirene har gitt oss økt trygghet og selvtillit. Det er selvfølgelig veldig fint og denne selvtilliten skal vi ta med oss inn i kampen mot Ås, fortsetter Kristiansen.

Stemningen i gruppa er med andre ord på topp. De fleste spillerne fra fjorårets sesong er med videre, så relasjonene er upåklagelige. Det er en bred stall med mye kvalitet.

– De nye spillerne har også kommet seg fint inn i gruppa, så det ser veldig bra ut, supplerer A-lagstreneren.

Kan bli krevende

Til tross for at cupen i bunn og grunn kun er en bonus for Sprint, er det ingen tvil om at de vil bli skuffet dersom de ikke kommer seg til den første cuprunden. Der er muligheten stor for at et av landets storlag gjester Bellevue, noe som kan bety mye for både økonomien og engasjementet.

Samtidig skal man ikke ta for lett på de to første kvalifiseringsrundene, selv om Sprint er favoritter.

– Det som kan bli en utfordring for oss er å møte et lag fra en lavere divisjon. I oppkjøringen har vi møtt lag som er på samme nivå som oss eller fra divisjonen over, så det kan gi utfordringer til lørdag. Men dette er vi bevisst på og jeg regner med at vi skal håndtere det greit, sier Kristiansen.

Kampen blåses i gang i Ås klokken 15:00 lørdag 19. mars.

Her er for øvrig en oversikt over spillerne i A-stallen:
Odin Nordvåg, Justin Knutsson (ny Sarpsborg FK), Knut Simen Johannessen, Marcus Ohlsson, Antonio Fosser, Eirik Kaldheim, Joakim Østvold (ny Råde IL/University of Charleston), Ervin Kozica, Mekan Asani (ny Askim FK), Patrick Johnsen, Mads Dyrseth, Thomas Måleng, Daniel Ark Saastad, Erlend Kiani, Audun Syvertsen, Trym Aase Hellgren, Fredrik Wasenius (ny Råde IL), Altin Lajqi (ny egen), Aleksander Braun Andresen, Simon Malterud Huseby, Sebastian Gruhle, Agron Novolani (ny Sparta Sarpsborg), Ole-Martin Skagevang, Håkon Kolsvik (ny Ørn Horten), Isak Østrem, Henrik Stokkebø, Tim Reinback, Alban Ramadani