JentelagKlubbenYngres avdeling

Fotballgleden er avgjørende for kretslagsspilleren Marie (13)

Marie H. Bakkerud (13) er en del av J14-kretslaget og fikk nylig tildelt kapteinsbindet i en kamp mot Telemarks kretslag i Bø. Men til tross for de gode sportslige tilbakemeldingene, er det ingen tvil om hva Sprint-jenta verdsetter mest.

Den fotballglade 13-åringen er blant flere Sprint-spillere som er med på kretslag denne vinteren. På J15-laget er Erle Syvertsen og Alma Pagander representert, mens  Kristian Aase Hellgren, Marius Allum Krokdal og Kristian Hestnes Engelsrud er representert på G14-laget. På kretslaget i G15-klassen har Sprint med spillerne Vincentas Pupsys og Lorik Gashi. Men på J14-laget er det kun Marie Bakkerud som er med fra Sprint.

I morgen (søndag) er det klart for en ny kamp (mulig to) i sluttspillet i regional serie, men Marie Bakkerud ser ut til å ha nervene i behold.

– Det var utrolig kult å få kapteinsbindet i forrige kamp og jeg får selvtillit av det. Men for meg handler fotball først og fremst om å ha det gøy. Det er helt avgjørende, sier den unge midtstopperen.

Hun synes det er veldig stas med plassen på kretslaget, men for henne handler det om så mye mer enn det som skjer på banen underveis i en kamp.

– Det kuleste med fotball er jo å få være en del av et lag og få nye venner. Jeg er selvfølgelig veldig klar for å satse for fullt videre og komme så langt som mulig, men det er viktig at vi hele tiden skal huske på at det skal være gøy å spille, forteller Marie, som føler hun får akkurat det hun trenger i Sprint:

– Jeg elsker å spille fotball her. Vi har det så fint i laget vårt og trenerne er så flinke. De ser behovene til oss alle og er flinke til å følge oss opp. Det ser også ut som trenerne har det veldig moro underveis, forteller hun med et smil.

For mange kan alvoret noen ganger ta litt overhånd og at gleden forsvinner litt. Men det er ikke akkurat tilfellet i denne gjengen, ifølge Marie.

– Det kan jo fort skje for mange, men det er ikke slik hos oss. Vi kommer på trening for å ha det gøy og skape hyggelige opplevelser, avrunder 13-åringen.