KlubbenNyheterYngres avdeling

Har gjort tydelige grep for å skape mestring

Det jobbes knallhardt i enhver klubb for at barna skal bli værende lengst mulig, og det gjelder selvfølgelig i Sprint også. På 2010-laget har trenerteamet gjort tydelige grep hele veien, hvor barna har blitt sett og lagt til rette for. I løpet av de to siste årene har det også kommet flere spillere, og her har differensiering vært et svært viktig tema.

 

I dag består denne fotballglade gjengen av hele 45 spillere og hovedtrener Jon Eirik Ødegaard er utrolig fornøyd med det de har klart å skape i denne årgangen.

– Det er en fantastisk gjeng som vi trenerene har med å gjøre. Årene frem til i dag har vært veldig bra og selv om vi har vært gjennom en koronapandemi, har vi fått flere som har begynt med fotball i løpet av denne perioden. Vi startet de to første årene med å være adskilt i skoler, Ramberg, Reier og Refsnes, men vi slo sammen kullet høsten 2018, forteller han.

Differensiering

Etter sammenslåingen foretok de seg også noen grep, slik at alle skulle få like stor glede av fotballen. Differensiering har vært en viktig faktor, selv om dette er et ord som er mye misforstått og gjerne forbundet med “topping”. Norges Fotballforbund skriver det så fint: Et viktig grep for gode opplevelser for flest mulig er god differensiering.

Ødegaard forteller hvordan dette har blitt løst i 2010-årgangen:

– Etter at skolekretsene ble slått sammen så har vi differensiert på trening. Vi prøver å unngå statiske grupper slik at vi har litt rullering på spillerene. Vi skal også trene samtidig med tanke på at det er en kameratgjeng. I kamper frem til 2022 så har serien vært inndelt i jevnbyrdige lag, mens fra 2022 så er det nivåinndeling slik at spillerene møter de på sitt nivå. Vi er veldig opptatt av at spillerene skal være i flytsonen slik at de føler mestring og glede med fotballen. Vi har alltid meldt opp ett lag i årskullet 2009, slik at de mest ivrige og de som har kommet lengst får utfordringer der, sier han.

Klare mål

Oppkjøringen til en ny sesong er i gang for fullt og denne gjengen ser fram til å ta fatt på nye oppgaver. Og det er ingen tvil om hva som er årets ambisjon for trenerteamet:

– Det er at alle 45 spillerne er med når vi starter 2023-sesongen, sier han og forklarer hvordan de skal få til akkurat det:

– Vi skal bygge videre på det gode samholdet og kameratskapet i gruppa. Vi skal gi de utfordringer og de skal føle mestring med fotballen – uansett nivå. Det skal være glede i det de gjør og vi skal gi de gode treningsøkter slik at de utvikler seg som fotballspillere, avrunder han.

Vi ønsker 2010-årgangen lykke til med sesongen!