KlubbenNyheter

Fotballmamma med brennende Sprint-engasjement

Etter 10 år som engasjert fotballmamma, ønsket Silja Dagenborg å gjøre noe mer for klubben. I løpet av de to siste årene har hun bidratt i kulissene, hvor en stor fotballklubb har blitt driftet under krevende forhold. – Som forretningsadvokat er det ikke vanskelig å finne ting man kan bidra med her!

Det sier den engasjerte 40-åringen, som ikke var vanskelig å spørre om å ta et styreverv i 2020. Til tross for at hun hadde dagene fylt opp fra før, presset hun også inn tid til klubbdrift.

– Etter mange år på sidelinjen, hadde jeg lyst å gjøre noe mer for klubben enn å steke vafler. Jeg har lite fotballfaglig kompetanse, men derimot masse styreerfaring. Derfor var det naturlig å takke ja til vervet da jeg ble forespurt av valgkomiteen, forteller hun med et smil.

Silja og familien flyttet til Jeløy i 2007 og Sprint skulle vise seg å bli en viktig arena for hennes to gutter. I år skal faktisk en av hennes sønner spille i interkretsserien med klubbens G16-lag, noe som blir nervepirrende og moro for hele familien. Men rollen som fotballmamma kommer i tillegg til mye annet. Å være en del av Sprint-styret byr på spennende og krevende oppgaver.

Tøffe tak

Selv om en del av styreoppgavene virkelig er hjemmebane for Silja, er settingen litt annerledes enn den hun er vant til i sin vanlige jobb.

– Selv om omsetningen til klubben ikke er den største, er det jo på mange måter en kompleks «bedrift». Det skjer alltid noe i Sprint. Endringer i kontraktsforhold med ansatte, trenere, spillere, medlemmer, underleverandører, samarbeidspartnere eller sponsorer. I tillegg til dette må klubben forholde seg til en mer enn gjennomsnittet byråkratisk utleier, nemlig Moss kommune, forteller Silja Dagenborg, som også kom inn i styret på et meget spesielt tidspunkt.

I 2020 smalt det og koronapandemien gjorde det krevende for hele samfunnet. Silja satt da med en helt ny rolle i klubben og en utfordring som ingen hadde hatt tidligere.

– To krevende korona-år har utvilsomt satt sitt preg på klubben. Deler av det lokale næringslivet har slitt, og vi ser at enkelte sponsorer har måttet trekke seg ut. Her har vi en jobb å gjøre. Hvis vi klarer å få opp inntektene så betyr det romsligere budsjetter. Det vil i sin tur gi oss muligheten til å bruke mer penger på å gi barna et enda bedre tilbud, og samtidig gi A-laget god støtte slik at de kan få et godt fotfeste i ny divisjon, forklarer hun.

Kvalitet i fokus

Det er ingen tvil om at advokaten og fotballmammaen er opptatt av kvalitet i alle ledd. Er det én ting hun virkelig er stolt av i Sprint, er det nettopp kvaliteten på tilbudet.

– De siste årene har klubben valgt å satse enda mer på kompetanse for å ivareta og utvikle gode trenere. Dette har resultert i økte budsjetter og flere fulltidsansatte som følger opp både spillere og trenere. Dette er et svært viktig arbeide, og noe vi alle bør være stolte av. Her er vi definitivt best på denne siden av Oslo, påstår hun.

Silja trekker også fram betydningen av Sprint og hva klubben gjør for å skape gode oppvekstvilkår på Jeløy.

– Hundrevis av barn opplever fotballglede på banen hver eneste uke. Selv om styret og klubben har hovedfokus på sportslig utvikling og idrettsglede, er det så enormt mange positive ringvirkninger ved den aktiviteten som skjer i Sprint. Klubben er en viktig sosial arena for en stor del av barna som vokser opp på Jeløy.

Trenger mer dugnadshjelp

For Silja er det viktig med utvikling, og hun ser absolutt at det er mulig å ta nye, store steg i tiden som kommer. Men da må dugnadsgjengen utvides.

– Vi trenger et løft på jente-siden. Dette gjelder både fotballmammaer og jente-fotballen. Vi trenger større dugnadsinnsats, for det er flust av oppgaver som trengs å ta tak i i Sprint, også for de som ikke vil være trenere. I tillegg må vi finne ut av hvordan vi kan klare å holde på jentene lenger, slik at vi opprettholder et godt treningstilbud hele veien for denne gruppen også, avrunder Silja, som har brettet opp ermene og klar for å ta fatt på nye oppgaver på Bellevue i 2022.