KlubbenNyheter

Brenner for å skape gode oppvekstvilkår på Jeløy

I snart 30 år har Johan Storvik vært engasjert i ulike roller i Sprint-Jeløy og i samtlige år har det vært én spesiell ting som har motivert ham: – Å gjøre Jeløy til et godt sted å vokse opp!

Det sier 62-åringen, som de siste årene har hatt styreledervervet i klubben. Han flyttet fra Trondheim til Moss i 1987, og bosatte seg noen meter fra Refsnesbanen. Og akkurat denne banen skulle han tilbringe mye tid de kommende årene.

– Den eldste sønnen min meldte seg inn i klubben i 1993 og for meg var det fint å komme inn i miljøet også. Jeg har alltid vært engasjert i frivillig arbeid. Fotballen er selvfølgelig viktig, men jeg mener at miljøet er det viktigste. Barna skal ha en tilhørighet og en sunn hobby. Akkurat det gjør at Sprint bidrar til å gjøre Jeløy til et godt sted å vokse opp. Så vi er veldig heldige som får se våre barn vokse opp og utfolde seg på trygge, fine Jeløy. I sunne og transparente miljøer, hvor nettverk bygges både blant spillere, trenere og foreldre, sier styrelederen.

Johan Storvik kom riktig nok ikke til Moss uten fotballkompetanse på 80-tallet. Han er tidligere keeper for SK Brage Trondheim, og har i tillegg vært dommer og basketballtrener.

– Idretten var jo ikke helt ny for min del, men jeg skulle jo bli en del av en ny klubb. Her ble man tatt godt imot, smiler Storvik.

Takker for innsatsen

Sprint-Jeløy har ikke blitt en mindre klubb de siste årene, tvert imot. Anlegget har utviklet seg, det har blitt flere satsingsområder og medlemstallet har økt. For Storvik sin del har det blitt mye dugnadsarbeid, men han tar på ingen måte æren alene.

– Styret fungerer også som et lag, med forskjellige kompetanser og interesser. Vi jobber sammen med daglig leder og ansatte for å utvikle klubben i den retningen medlemmene ønsker, og bruke ressursene vi rår over på en fornuftig og forsvarlig måte, forteller styrelederen og skryter videre av alle som gjør en innsats for Sprint:

– Tusenvis av timer legges ned hvert eneste år. Dette sikrer drift og aktivitet, men også samhold, tilhørighet og stolthet. Jeg vil benytte muligheten til å takke alle de som legger ned en jobb for å holde alle våre unge og håpefulle i aktivitet. Alle mine tre sønner har hjerter som banker for klubben, og vi har flere tusen nye og gamle medlemmer som har et Sprint-hjerte, sier han.

Høydepunkter

For Storvik er det først og fremst stort å se at organisasjonen fungerer godt, men noen høydepunkter fra 2021 vil han likevel nevne:

– Jeg trives like godt med å se på yngresfotball som å se på toppfotball. Jeg er imponert over alle de gode resultatene i 2021 og ikke minst å se gleden blant barn og unge på alle nivåer. Jeg vil likevel nevne opprykket til A-laget og kvalifisering til interkrets for våre 15-åringer (G16 i år). Jeg er også glad for at klubben får flere jentespillere og at vi ser både jenter og gutter i Sprint. Det betyr så mye, sier Johan Storvik, som antageligvis kunne fortsatt med oppsummeringen i flere timer.

Det er ingen tvil om at Sprint-Jeløys styreleder bryr seg enormt om det som skjer i klubben, og hva hele organisasjonen får til sammen.

Men når det gjelder framtiden, er den litt usikker for ham selv.

– Min vanlige jobb tar stadig mer tid og jeg kan ikke fortsette å ha rollen som styreleder hvis det betyr at jeg må gjøre ting halvveis. Jeg vil alltid gjøre ting ordentlig, for Therese Solhaug (daglig leder) og resten av administrasjonen trenger et aktivt styre. De gjør en kjempejobb og det er viktig at de har en styreleder som kan være ett hundre prosent til stede, sier Storvik.

Men helt borte fra Sprint blir han nok ikke. Etter å ha vært engasjert i nesten 30 år, banker Sprint-hjertet fortsatt.

– Man kan selvfølgelig delta selv om egne barn har blitt voksne og ikke lenger spiller fotball i klubben. Selv om jeg ikke får mulighet til å delta i like stor grad i årene fremover, vil jeg alltid ha en tilhørighet her. Men når det er sagt: Gjengen i Sprint er så bra, så dette kommer til å løse seg veldig fint, avrunder Storvik med et smil.