A-lagetKlubbenNyheter

– Rørende å se innsatsen som legges ned i Sprint

Hvem sitter egentlig i styret i Sprint-Jeløy og hvorfor bruker de så mye av sin fritid på Bellevue? Dette er artikkelserien som tar for seg medlemmene i styret og dagens hovedperson er Lars Arild Olsen!

Lars Arild Olsen er 52 år og er styremedlem med ansvar for senioravdelingen i Sprint-Jeløy. Det vil si at han styrer med spiller- og trenerkontrakter, og generelt det som handler om økonomi på A-laget.

– Det har vært travelt en stund nå. Opprykket ble jo ikke sikret før sent i fjor, så det var lenge usikkerhet rundt hvilken divisjon vi skulle spille i. Men nå ser det veldig bra ut. Vi har re-signert nesten alle som vi ønsket å ha med oss videre, forteller Olsen.

Hjerte for Sprint

Jobben inn mot A-laget er utvilsomt noe Olsen trives godt med, men det som trigger mest er selve klubbfølelsen. Han startet i Sprint som 12-åring og tilbrakte ungdomsårene i blått og hvitt. Vennskap ble stiftet og de gode opplevelsene ble det mange av. Flere minner ble også skapt da han fikk følge sin sønn gjennom mange år i Sprint-drakta.

Nå er situasjonen litt annerledes, hvor en travel arbeidshverdag skal kombineres med dugnadsarbeid i Sprint. Men 52-åringen gir ikke slipp.

– Man bruker mye av sin egen fritid her på Bellevue, men jeg har lyst til å gjøre en jobb for Sprint. Det er moro å være med og fascinerende å se hvordan klubben fungerer. Det er så imponerende å se hvor mye frivillighet det er, spesielt når man vet hvor vanskelig det generelt er å få tak i nok folk. Det er rørende, for det er fantastisk engasjementet blant alle i Sprint-familien, sier han og fortsetter:

– Å se all aktiviteten som er blant spillerne, alt fra de yngste til de eldste, er utrolig. Når syv lag trener samtidig og Bellevue eller Refsnes er fylt med aktivitet, er det nesten så mann får tårer i øynene. Det handler om totalpakka i Sprint-Jeløy og miljøet man får være en del av. Jeg skulle gjerne hatt tid til å bidra enda mer, hvilket kan gi dårlig samvittighet i blant, sier han videre.

Har troen på A-lagssuksess

Men litt tilbake til A-laget, som tross alt er det som opptar mest av Olsens tid. Norsk Tipping-ligaen står for tur og nå skal A-laget få bryne seg på lag som satser vel så mye som Sprint. Lars Arild Olsen er superspent og gleder seg til å følge matchene fra sidelinjen.

– Jeg var selvfølgelig til stede da A-laget rykket opp i Sandefjord i slutten av november, og det er lenge siden jeg har vært på en så artig fotballkamp. Entusiasmen var helt ekstrem og jeg ser fram til at vi i år får jevne kamper hvor det blir en cupfinale-følelse i hver match. Det blir et helt annet trykk på kampene i år, spår Olsen.

Men til tross for art de fleste spillerne og trenerne har re-signert, er det ikke tid eller rom for Olsen til å lene seg tilbake og legge beina på bordet. Sprints hardtarbeidende styremedlem vet hva som venter i år, så han har brettet opp ermene og er klar for å gi jernet sammen med resten av teamet. For i likhet med en viss annen by i verden er Sprint klubben som aldri sover…