BellevueJentelagKlubbenNyheterSpillerutviklingYngres avdeling

Går sammen for jentefotballsatsingen i Moss

I bitende kulde var det en spesiell begivenhet som varmet på Melløs kunstgress torsdag kveld. Da ble den første treningen til de to sammenslåtte lagene fra Rapid Athene og Sprint arrangert.

– Dette gleder vi oss veldig til. Mange kjenner hverandre fra før, men her vil vi også bli kjent med mange flere fra hverandres lag, sa Sprint-spiller Nadia Mjelde og Rapid Athene-spiller Kaisa Wallin Hansen før økten.

Kort fortalt om prosjektet: Både Rapid Athene og Sprint har jobbet iherdig med satsingen i jentefotballen i mange år og nylig bestemte begge klubbene seg for å gjøre et grep for å styrke tilbudet for jentene og damene i byen. J17- og damelaget har nå slått seg sammen, og lagene vil hete henholdvis Sprint Rapid Athene og Rapid Athene Sprint. Årsaken er rett og slett at Sprint har flest spillere i J17-klassen, mens Rapid Athene har flest på damelaget.

– Dette ble vel egentlig en naturlig løsning for begge klubbene, sier Rapid Athene-leder Linda Wensell og fortsetter:

– Vi ønsker at denne sammenslåingen skal være en satsing på jentefotballen i byen. Det er vitig med kontinuitet og at vi kan ha en langsiktig tankegang hvor vi vet at vi har nok spillere fra år til år. Samarbeid med Sprint blir supert, sier Wensell.

God prosess

Dialogen startet på senhøsten i 2021 og siden den gang har det vært mye møtevirksomhet mellom Rapid Athene og Sprint. Veldig hyggelig er det da at man går inn i 2022 med to samarbeidslag med totalt 40 spillere. Trener for J17-laget blir Christian Olsen (fra Rapid), mens Clas André Guttulsrød (Rapid) og Vegard Haslerud (Sprint) skal lede damelaget.

– For Sprint sin del har vi nå en naturlig vei opp for jentene. Nå kan man i teorien spille fotball i klubben så lenge man vil, forteller Haslerud og fortsetter:

– Hvis vi sitter på hver vår tue, vil det rakne litt og litt. Isteden har ledelsen i både Rapid Athene og Sprint tatt en avgjørelse om å slå sammen lagene, og jeg har veldig troen på dette. På denne måten kan vi utvikle jentefotballen over flere år, forteller Haslerud.

Det vil bli tre treninger i uken, hvor to blir på Melløs og én blir på Bellevue eller Refsnes.

– Det er viktig at begge klubbene får eierskap til sammenslåingen, så da så vi det naturlig å gjøre det slik. J17-laget kommer for øvrig til å spille sine kamper på Jeløy, mens damelaget spiller på Melløs, tilføyer han.

Vil holde spillerne i byen

Linda Wensell har vært i Rapid Athene i mange år og har store tanker om hva dette samarbeidet kan resultere i.

– Målet er jo at dette ikke blir en døgnflue. Tenk så moro det heller hadde vært om vi fikk et satsingslag i byen. Jeg tror vi kan skape et miljø i Moss hvor jentene heller velger å bli her, istedenfor å dra andre steder for å satse. Sammen håper vi å skape en større “go”, smiler Wensell.

Det er også viktig å legge til at prosjektet har gått raskt fremover og at det er behov for flere trenere til disse to lagene. Vegard Haslerud håper å styrke trenerteamet ytterligere i ukene som kommer.

– Alt er nøye planlagt og det er jo hele 40 spillere her. Men dersom noen trenere kunne tenke seg å være med, så hadde det vært veldig hyggelig, avrunder Haslerud.

Ta derfor kontakt med Vegard Haslerud eller Linda Wensell dersom du føler deg aktuell til å bidra som trener for de to lagene.