A-lagetBellevueKlubbenNyheter

– Et tydelig bevis på at vi aldri ga opp!

Nå venter de to viktigste kampene på lang tid. Det er tid for opprykkskvalifisering til Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) og Sprint har en knalltøff oppgave i vente. Men daglig leder Therese Solhaug ønsker å ta et lite tilbakeblikk på sesongen før det hele skal avgjøres, og roser gutta opp i skyene.

Det er dagen etter at Sprint-Jeløy sikret ligaseieren etter å ha vunnet 11-0 i sesongavslutningen mot Kråkerøy II. 13 seire på 13 kamper og en positiv målforskjell på 60 sier alt om sesongen i Amedialigaen (4. divisjon). Men det er ikke tegn til å ha vært fest på Bellevue – tvert imot. Etter en kortvarig jubel etter kampslutt, handlet det om å rette fokuset mot neste kamp. For det er ikke over – selv med den suverene statistikken.

Sprint må gjennom en opprykkskvalifisering mot vinneren av 4. divisjonsavdelingen på Vestfold-siden, hvor Sandefjord II gikk til topps. A-laget til Sandefjord Fotball spiller som kjent i Eliteserien, hvor de også ligger godt an til å sikre plassen. Nå ønsker de naturligvis å rykke opp med sitt andrelag, så dette blir mildt sagt en krevende oppgave for Sprint-gutta.

Daglig leder Therese Solhaug har virkelig trua etter det som har blitt prestert av Jeløy-gutta så langt i år.

– Det er høy klasse over det sportslige på A-laget. Det føles litt urettferdig at denne sesongen ikke kan krones med opprykk etter å ha vunnet serien, men det er viktig å ikke glemme det A-laget har oppnådd. De har tross alt vunnet ligaen, uansett hvordan det skulle gå i de to kommende kvalifiseringskampene, skryter hun.

Korona-situasjonen

Er det noen som virkelig har måttet være tålmodige, så er det nettopp spillerne i breddefotballen. Under nedstengningen og tiden med restriksjoner, var det krevende å arrangere noe som helst. Men så løsnet det opp og på sensommeren var det endelig klart for seriestart.

– Vi ga aldri opp i Sprint, vi sto sammen som én klubb. Det var en tøff periode, men vi gjorde det beste ut av situasjonen hele veien. Det gjelder alt fra de yngste til de eldste lagene. Hele verden var snudd på hodet, men vi var fast bestemt på å ikke stenge portene. Det er viktig for både den fysiske og den mentale helsen å ha et sted å gå til og ha trening, forteller Therese.

– A-laget er jo gjengen det er enklest å måle og de har virkelig trent og stått på. Det har denne sesongen vært et tydelig bevis på. Entusiasmen har vært på topp og de har sett lyset i enden av tunellen. Det kjennetegner gode idrettsutøvere. Holde fokus, selv når det er hardt og krevende. Og i tillegg er det er et skikkelig kameratskap, fortsetter hun.

Håper på en “12. mann”

Å gjenskape publikumsantallet på 800 tilskuere skal godt gjøres førstkommende lørdag, men Therese har absolutt tro på at det kan bli en hyggelig og sosial opplevelse.

– Det er jo lov å ønske seg mange på Bellevue, for dette er en suksesshistorie for byen. Jeg håper mange vil komme og oppleve entusiasmen her til lørdag. Dette blir en skikkelig thriller, avrunder Therese.

Kampstart er i utgangspunktet satt til 14:00, men dette kan bli endret. Selve kamptidspunktet kommer vi nærmere tilbake til.