Nyheter

Imponerende av A- laget

2-0 seier! mot Sarpsborg 08 2.

Etter 16 måneder i utenforskap var det en spent gjeng som entret det fantastiske gressteppet på Sarpsborg stadion.

I tillegg hadde vi hele elleve spillere som av ulike årsaker var fraværende.

Hjemmelaget stilte med et ungt lag, men med mange landslagsaktuelle spillere. I tillegg var det Afrikanske stortalentet Laurent Mendy med fra start.’

Vertene tok initiativet fra fløytesignalet gikk, men det var likevel våre gutter som sto for den første store sjansen. Et perfekt innlegg fra Patrick Johnsen fant hodet til Tim Reinback. Dessverre traff ballen undersiden av tverrliggeren.

Like etter fikk hjemmelaget en gigantisk mulighet, men landslagsspiller Emir Derviskadic skjøt på mystisk vis utenfor.

Vår stort sett gode defensive struktur gjorde det vanskelig for hjemmelaget. Vi fikk noen fine brudd, men dessverre brukte vi litt for ofte for lang tid med valg og utførelse.

Noen gode tilløp hadde vi likevel, som da en flott bakromspasning fant Patrick Johnsen. Hurtigtoget fra Ørejordet løp fra hele 08 forsvaret, men dessverre ble avslutningen for ubesluttsom.

En jevnspilt første omgang hvor vertene så det meste av ballen gikk mot slutten, men like før pausesignalet fikk vi etter en overgang spilt fri Tim Reinback. Alene mot mange i blått og hvitt skaffet Tim oss et frispark på ca. 25 meter.

Det var ikke så mange som hadde troen på frisparkskytteren, men kanskje var det Ronaldo tilløpet som gjorde at det ble suksess? Alban Ramadani traff ballen perfekt. Ballen fikk en fin stuss i det våte gresset (ja, hjemmelaget vanner banen hyppig før kamp og i pausen), og kula føk inn i hjørnet bak en fortvilet keeper.

Dermed en gledelig 1-0 ledelse til pause.

I pausen ga vi skryt samt snakket om noen løsninger på et par problemstillinger.

De siste 45 minuttene kan oppsummeres med ett ord; Bunnsolid!

Vi fryktet litt tunge ben og hoder utover i 2. omgang og at byttene måtte gjøres tidlig. men imponerende nok holdt guttene overraskende lenge. Vårt første bytte kom i det 70.minutt.

Vi ventet i tillegg et stort trykk fra hjemmelaget i 2.omgang.

Gledelig, men overraskende var det likevel våre gutter som tok kommandoen fra avspark. I det 50. minutt produserte vi et flott angrep på vår venstreside. Tim Reinback ble spilt fri i boksen. Han fant Øreåsen nabo Alban Ramadani med en kontrollert pasning. Den rutinerte spissen fikk dermed en forholdsvis enkel jobb med å doble vår ledelse.

Resten av omgangen viste vi svært oppløftende forsvarsspill og hjemmelaget skapte nesten ingenting.

Utover i omgangen fikk vi større rom å kontre i, og med litt mer dyktighet kunne vi ha puttet ett eller to mål til.

Etter 93 minutter kunne våre gutter slippe jubelen løs.

Oppsummert en svært sterk og overraskende prestasjon. Selvfølgelig er vi klar over kvaliteten i laget, men med 16 måneder siden forrige kamp og med mange fraværende var dette imponerende.

Dette gir god motivasjon for vårt videre arbeid.

Sarpsborg sine gutter har selvfølgelig også vært rammet av periodevis nedstengning, men ellers har de i perioden fått trent som normalt og spilt noen kamper.

Gledelig også med to unge debutanter i Altin Laqji (2006) og Trym Aase Hellgren (2005).

Tror også Simen Nodland og Sebastian Willadsen fikk sin debut.

Det samme gjorde kaptein Henrik Stokkebø.

Gratulerer til alle sammen!

Ellers stor honnør til resten av laget og støtteapparat for en flott innsats.

Takk også til Sarpsborg 08 for en fin og lærerik kamp. Vi fikk noen fine utfordringer i deres etablerte angrepsspill. Vi slet litt med deres venstre side i første omgang, men dette fant vi i en løsning på.

Neste kamp spilles lørdag 3. juli. Da gjester Drøbak Bellevue.

Kampfakta:

Sarpsborg 08 2- Sprint-Jeløy

Sarpsborg stadion 23.06.21

Resultat:

0-2 (0-1)

Mål:

(45 min.) 0-1. Alban Ramadani

(50 min.) 0-2. Alban Ramadani (Tim Reinback)

Lagopstilling:

Odin Nordvåg (Sebastian Willadsen i 45 min.)- Marcus Ohlsson, Antonio Fosser, Thomas Måleng- Patrick Johnsen (Simen Nodland i 16 min.), Erlend Kiani (Oscar Holmen i 16 min.), Henrik Stokkebø (Aleksander Braun Andresen i 8 min.),  Aleksander Braun Andresen (Martin Lågbu i 20 min.)- Ervin Kozica (Altin Laqji i 16 min.), Tim Reinback, Alban Ramadani (Trym Aase Hellgren i 8 min.)

Ubenyttet:

Pedro Ferrer Mandriz og Vegard Gildseth Andresen

“En fornøyd to målscorer og en skadet Knut Simen Johannessen”

“Spente debutanter i Altin og Trym”

“Innbydende Sarpsborg stadion”