A-laget

Status A-lag

Et meget surrealistisk og rart 2020 er snart omme. Et særdeles krevende år for alle involverte på A-laget. Her følger en rapport fra året og hva status er per desember 2020.

Vår siste kamp i 2020 ble spilt 10. mars mot Sarpsborg 08 2 på Bellevue. Pilene pekte den rette veien. Vi gledet oss til sesongstart og treningsleir i Tyrkia.

Dessverre skulle det verken bli sesongstart eller treningsleir. Den 12. mars skulle samfunnet bli stengt ned på grunn av korona viruset.

Etter at vi fikk kommet til oss selv ble det sendt ut ukentlige egentreningsprogram til spillerne. Vi ventet i spenning på når vi kunne møte hverandre igjen.

6. april hadde vi våre første korona trening. Det var utrolig fint å se alle igjen! Utstyr ble vasket og spritet. Nye øvelser ble utarbeidet, og det ble dannet fire-fem grupper med fem spillere i hver. I starten var dette noe nytt og spennende, men etter hvert dalte motivasjonen både hos spillere og trenere.

Etter en stund fikk vi tillatelse av myndighetene til å ha større grupper, men fortsatt var det ikke lov med kontakttrening.

Vi fulgte kontinuerlig med på smittesituasjonen og var optimistiske med tanke på gjenåpning.

Vi håpet på å komme i gang med seriespill 1.mai, 1.juni, 1.juli, 1.august og 1.september, men den gang ei. Litt ut i september kom beskjeden fra NFF at sesongen var avlyst.

Mye er sagt og debattert om dette tidligere, men at man ble et offer i et politisk spill er ikke til å stikke under en stol.

Saken Aftenposten nylig har rullet opp forklarer en god del. Verdt å lese for øvrig.

Etter sesongen offisielt ble avlyst ble det avholdt et møte med spillerne. Utfallet var at vi ble enige om å ta noen uker med ferie.

Vi startet opp med å trene igjen 19. oktober. Planen var å holde på til og med 17.desemeber, men med den økende smitten i Moss tok vi avgjørelsen med å ta ferie to uker tidligere enn planlagt.

På vår siste trening 3. desember deltok 23 spillere.

Siden 6. april har vi gjennomført 72 treninger. I tillegg gjennomførte vi Sprint- lekene i august. I sommer hadde vi også en utflukt til Mørk GK hvor vi spilte fotball golf og vanlig golf. Det har også blitt løpt noen meter.

Fra 6. april og fram til nå har vi hatt null smittede blant spiller og trenere!

Til tross for et krevende år har det også vært lyspunkter.

Hatten av til klubben som har vært støttende ovenfor både trenere og spillerne. Spillerne har vist mentalt styrke ved å gjennomføre treninger stort sett med god kvalitet. Oppmøte på trening har vært eksepsjonelt bra. Dette er en bekreftelse på at klubben er sine verdier verdig.

Vi er allerede godt i gang med forberedelsene til neste sesong. Til tross for at vi fortsatt lever i uvisshet er vi ganske sikre på at serien sparkes i gang i april. Fram til det er det bare å forberede seg så godt en kan.

Per nå er samme trener og støtteapparat fra 2020 videreført. Når det gjelder spillerstall har 17 spillere signert for ny sesong. En av disse er en spennende nykommer fra Bergen.

I tillegg har vi hatt mange spennende prøvespillere på trening.  Flesteparten vil ventelig være signert innen den første uka i 2021.

Vi kommer tilbake med en presentasjon av våre ny signeringer ved en senere anledning.

Per nå ser det ut til at A-stallen vil bestå av 26-28 spillere.

A- laget starter opp med sine treninger igjen mandag 4.januar.

Her er noen bilder fra april-desember.

Vinnere av Sprint-lekene.
Vinner av korona trening.
Vinner av korona trening.
Vinner av korona trening.
Månedens spiller.
Golf opplæring på Mørk GK.
Trening i sol og varme.

IMG_0861

Video av korona trening.