Sterk seier mot Østsiden.

Med mange tunge fravær var det gledelig å få bekreftet at vi har god dybde i stallen.

Et permanent fravær hadde vi også i Martin Thømt Jensen, som for noen få dager siden signerte nettopp for hardtsatsende Østsiden. Vår viktige brikke fra i fjor, som kun bor et par langpasninger fra Bellevue er et tungt tap for oss, men vår identitet er såpass sterk at vi kommer oss levende ut av dette også.

I tillegg til Martin manglet vi også tunge navn som Rinor Topallaj, Eirik Kaldheim, Aleksander Braun Andresen og Antonio Fosser for å nevne noen.

Gledelig var det derfor å kunne gi arbeidsjernet Daniel Ark Saastad sjansen fra start. Til tross for kun 20 minutter A-lags fotball i fjor er rødtoppen en av våre viktigste spillere. En i samme kategori har vi også i Frank Rozario. Vingbacken fikk denne gang 25 minutter med A-lags fotball.

Helt innledningsvis var det gjestene som kom best i gang dog uten produsere noen farligheter. Etter dette jevnet det seg mer ut.

Rundt midtveis i omgangen skulle vi også ta ledelsen etter en flott angrep. Inne i boksen var Aleksander Holmen våkent frampå og banket ballen i mål med sitt venstreben.

Ikke lenge etterpå økte vi til 2-0 hvor et Østsiden spiller var sist på ballen. Hadde han ikke vært det hadde det nok blitt scoring uansett. Gjesten hadde sine tilløp, men de slet med å skape all verdens med farligheter.

De største sjansen var det våre gutter som sto for.

Dermed 2-0 til pause hvor vi fikk betalt for god kollektiv innsats.

Det første kvarteret av 2.omgang var vi veldig gode og det klart beste laget. Fra midtveis og ut dabbet vi noe av. Rundt det 70. minutt gjorde vi et feil valg i vår bearbeidingsfase. Dette resulterte i at bortelaget fikk en enkel redusering.

De siste minuttene fikk gjestene et lite trykk på oss, men igjen klarte de ikke å komme til de mest opplagte mulighetene.

Gledelig var det at spillerne leverte i forhold til vår enkle kampplan. Den handlet om kollektiv forflytning og press. Derfor var det gledelig å se at spillerne svarte med 1700 meter mer spurt enn tilfelle var mot Drøbak.

Oppsummert var det en spillemessig jevn kamp, men det var vi som skapte flest og størst sjanser, og med det vant fortjent.

Gratulerer også til Einar Storvik med sin debut for A-laget. Einar er opprinnelig en ekte Sprint- gutt, men har de siste sesongene spilt for Sarpsborg 08.

Vi takker Østsiden for kampen og ønsker de lykke til videre.

Neste lørdag er det tilbake til vinterserien hvor Sagene er motstander.