Nyheter

Seier i lokaloppgjøret mot Moss FK 2

I en jevn og kvalitetsmessig god kamp endte det med 1-0 seier til våre gutter.

Vertene kom til Bellevue uten så mye å spille for. Vi hadde fortsatt en teoretisk mulighet til å ta førsteplassen, men med FFK 2 sin seier mot Rakkestad er vi to runder før slutt ute av dansen.

For noen uker siden satt vi oss nye mål for de gjenstående kampene. Ett av disse er allerede oppnådd i form av at vi igjen er det beste laget i Amedialigaen som ikke er 2. lag. Med to kamper igjen er Råde hele ni poeng bak oss. Vårt andre mål var å score flere mål enn det vi gjorde sesongen 2018. Da må det minst scores fem mål i våre to gjenstående kamper.

Til tross for at MFK 2 ikke hadde så mye å spille for var det tydelig å se at våreoppgjørets tap skulle revansjeres. Startelleveren deres besto av mange minutter med spilletid i PostNord ligaen.

De første ti minuttene kom vi til to-tre gode muligheter hvor vi var gode i høyt press. Dessverre evnet vi ikke å få tellende resultat.

Etter hvert som omgangen skred frem tok gjestene mer over. Vi ble gradvis spilt lavere og lavere og fant ikke helt ut hvorfor de fikk numerisk overtall. De gangene vi vant ballen var vi uvant dårlige til å holde på den. Til tross for at gjestene hadde mye eierskap av ballen slet de med å komme til mange store sjanser. Det ble med noen skudd fra utenfor 16- meteren. De som kom på mål hadde Odin god kontroll på.

Pausen kom omsider beleilig for oss. Vi tok en grundig gjennomgang rundt våre utfordringer.

Med fasiten i hånd var det gledelig å se at vi lyktes med planen vi la for de siste 45 minuttene.

Etter litt stillingskrig innledningsvis var det nå vi som tok tak i kampen. Etter hvert foregikk spillet nå nesten utelukkende inne på MFK sin banehalvdel. Gjestene forsvarte seg likevel godt, noe som gjorde at vi ikke kom til bøttevis av målsjanser. Vi fikk likevel startet angrep på løpende bånd og kom oss nærmere og nærmere.

Da klokken hadde bikket 90 minutter fikk vi omsider lønn for strevet. Rinor Topallaj ble satt opp rettvendt like utenfor 16- meteren. Han satte umiddelbart fart inn i 16- meteren. En MFK- forsvarer kom borte i beina til Rinor. Til tross for store protester fra MFK- leiren var dommeren sikker i sin sak.

Denne gang var Abdulmajjid Abdulkadir som fikk muligheten fra straffemerket. Abdul beholdt «nervene» og satte ballen sikkert i mål.

Oppsummert vant vi fortjent. Vi hadde de fleste og største sjansene både i første og andre omgang. MFK 2 hadde et spillemessig overtak siste 30 minuttene av 1.omgang. De siste 30 minuttene var det våre gutter som kjørte kampen.

Seieren gjorde også at vi har vunnet alle våre fire lokaloppgjør denne sesongen.

Vi takker MFK 2 for en kvalitetsmessig god kamp og ønsker de lykke til videre i deres to siste kamper.

Neste kamp for vårt A- lag er lørdag borte mot Borgen.

 

Mål:

(90 min.) 1-0. Abdulmajjid Abdulkadir (Rinor Topallaj)

Lagoppstilling:

Odin Nordvåg- Knut Simen Johannessen, Terje Tangen, Martin Thømt Jensen- Eirik Kaldheim, Erik Halvorsen, Erlend Kiani, Aleksander Braun Andresen (Ervin Kozica i 22 min.), Antonio Fosser (Abdulmajjid Abdulkadir i 16 min.)- Alban Ramadani (Aleksander Holmen i 16 min.), Rinor Topallaj

Ubenyttet:

Bjørn Erik Kristiansen, Sander Aune Braathe og Amandus Holme Hovrud

Abdul med viktig straffespark scoring. Martin og Antonio spilte som laget for øvrig en god kamp”