Nyheter

Sterk 2. omgang sørget for seier mot Rakkestad

På den veldig kjølige høstkvelden i Rakkestad endte det til slutt med 3-2 seier.

I forkant av kampen hadde vi stort fokus på det mentale. Med tapet mot FFK 2 fire dager tidligere med seg i bagasjen var det viktig å prøve å komme seg opp på et riktig nivå mentalt.

Etter de første 45 minuttene på Rakkestad stadion var det synlig at vi ikke hadde klart å gjøre jobben godt nok i forhold til fokuset før kamp.

Som ventet var det vi som hadde mye ball de første 45 minuttene, men sjansefrekvensen ut i fra dette var for dårlig. Dette til tross, skapte vi likevel 3-4 store sjanser hvor i alle fall en av disse burde endt med scoring. Med andre ord et lite flashback til mandagens kamp mot FFK 2.

Prestasjonen var likevel på et dårligere nivå sammenlignet med FFK 2 kampen. Vi slet veldig med å finne noe rytme offensivt. Vi spilte veldig ofte på feilvendte spillere og kom oss sjeldent til klare overtallsituasjoner. Med andre ord var det veldig mye å ta tak i da dommeren blåste for pause.

Hjemmelaget var langt mer påskrudd enn våre utvalgte. Ikke det at de skapte all verden, men vi gikk rett inn i fella i forhold til deres kampplan. Den var å forsvare seg lavt i 4-5-1. I tillegg prøvde de seg tidvis også i høyt press. Dette skulle de lykkes med 16 minutter inn i kampen.

Et tilbakespill til vår keeper Odin Nordvåg, endte med at vår sisteskanse brukte alt for lang tid på å gjøre et valg. Dette førte til at han ble presset av en Rakkestad spiller. Odin prøvde å rydde opp med en takling. Denne ble dessverre mislykket, og hjemmelaget fikk tildelt et straffespark. Denne satte de sikkert i mål.

Dermed 1-0 til Rakkestad ved pause.

Det skulle ikke gå lang tid før vi fikk se et helt annet Sprint- lag på banen i 2.omgang. Vi flyttet ballen langt raskere og hadde spill punkter i de riktige rommene.

Hjemmelagets spillere måtte løpe mye etter ballen. I det 52. minutt fikk vi straffe da Alban Ramadani ble holdt igjen på en gjennomløping. Denne satte Eirik Kaldheim sikkert i mål. Forøvrig hans 20 seriemål denne sesongen.

Resten av omgangen foregikk spillet nesten utelukkende på vertenes banehalvdel. Våre to neste scoringer var mer eller mindre identiske. Med raske pasninger med vinkler og kontroll spilte vi oss igjennom forsvarsmuren til hjemmelaget.

Dette er som kjent den vanskeligste øvelsen i fotball, men våre utvalgte klarte dette både i det 78. og 84. minutt. Begge målene var det Rinor Topallaj som sto for. Rett og slett imponerende angrepsspill.

På kampens siste spark fikk hjemmelaget en redusering. Dette var vel deres eneste mulighet i 2. omgang.

Oppsummert en dårlig første omgang. Gledelig å se at spillerne evner å heve seg betraktelig de siste 45. minuttene.

Vi takker Rakkestad for et hyggelig vertskap og ønsker de lykke til videre.

Neste kamp for våre gutter er hjemme mot Moss FK 2. Denne spilles mandag 14.oktober.