Nyheter

Seier i toppoppgjøret

I en spennende kamp endte det med 2-1 seier til våre gutter.

Det var fine spilleforhold på Bellevue lørdag ettermiddag. Regnet som var meldt glimret heldigvis med sitt fravær.

Første omgang ble en jevn affære. Det var tydelig å se at lagene var godt forberedt. Ingen av lagene fant de gode løsningene i etablert angrep.

Vi var muligens hakket bedre enn gjestene, men uten at vi kom til de helt store sjansene. Vi hadde mange dødballer hvor det nesten ble farlig, men Råde var flinke til å renske unna. Vi ble også snytt for en soleklar straffe hvor en Råde spiller var borte i ballen med hånda høyt hevet over hodet.

Omgangens største og eneste reelle målsjanse tilfalt gjestene.  I det 45. minutt fikk de sin første corner. Den falt ned på bakerste hvor vi var uoppmerksomme. Råde sin Argtim Shabani fikk stå alene, men headingen dalte ned på tverrliggeren.

Som vanlig hadde vi en konstruktiv pauseprat hvor vi ble enige om hva vi måtte gjøre bedre.

De siste 45 minuttene skulle starte med et brak. Fra vårt avspark satte Råde i gang et angrep. Et ikke optimalt forsvarsspill gjorde at innbytter Egzon Feka fikk muligheten til å avslutte. Det gjorde han med bravur, og vipps så var det 1-0 til gjestene.

Fra avspark fosset vi i angrep og fikk en meget stor sjanse til å utligne, men dessverre ble innlegget fra Eirik Kaldheim for unøyaktig.

Vi fortsatte likevel å male på. I det 51. minutt fikk vi et frispark rundt 22-23 meter. Markus Jensen gjorde seg klar for å ta det. Utførelse var et kaliber vi ser på øverste nivå. Med innsiden av foten feiet han ballen kontant i nettet.

I denne perioden var vi virkelig i siget. I det 60 minutt vartet Abdulmajjid Abdulkadir opp med en solid enkeltmannsprestasjon. Alene med keeper satte han ballen sikkert i hjørnet. Dermed var kampen snudd på ni minutter.

Etter dette hadde vi ytterligere sjanser til å øke til 3-1. Da vi ikke klarte dette skifte kampen gradvis karakter de siste 20 minuttene. Vi løsnet litt opp defensivt og våre 2F var til stadighet for langt unna. De gangene vi vant ballen var vi heller ikke så flinke til å beholde den.

Dette gjorde at Råde fikk tilrevet seg initiativet i kampen. Foruten to store sjanser, som vår keeper Bjørn Erik ryddet opp i, så hadde vi forholdsvis god kontroll.

Oppsummert vinner vi fortjent mot et Råde- lag som har forsterket seg kraftig. Prestasjonsmessig var det ikke vår beste kamp, men derfor likevel sterkt å stikke av med seieren. Igjen takler vi motgang på en utmerket måte hvor vi har fokus på kampplan og arbeidsoppgaver.

Vi takker Råde for en spennende kamp og ønsker de lykke til videre.

Ny tøff kamp for våre gutter venter fredag. Da møter vi Sarpsborg FK på bortebane.