Nyheter

Sliteseier mot Kråkerøy 2

Sen scoring av Eirik Kaldheim sørget for at våre gutter vant 2-1.

I forkant av kampen snakket vi veldig mye om gjennomføringsevne på noen sentrale punkter.

Innledningsvis var vi denne gang påskrudd og tok umiddelbart tak i kampen.

Ni minutter inn i kampen fikk vi etter aggressivt og godt press i midtbaneleddet et fint brudd rundt midtstreken. Overgangen ble utført i henhold til våre prinsipper i denne fasen. Et millimeter presist innlegg fra Eirik Kaldheim fant hodet til Alban Ramadani. Fjorårets toppscorer var sikkerheten selv og stanget inn 1-0 på vakkert vis. En veldig flott scoring, og vi hadde fått den starten vi ønsket oss.

Rett fra avspark hadde vi ikke greid å omstille oss helt fra jubelbrusen. Vi nølte et sekund med å komme oss i press. En ball i bakrom sørget for at Joachim Olsen hos hjemmelaget fikk en god avslutningsmulighet, men heldigvis for oss reddet Odin avslutningen fra noe skrått hold.

Like etter dette hadde vi en gedigen dobbelsjanse som burde ha sendt oss ytterligere ett mål foran. Eirik Kaldheim ble spilt fri alene med keeper, men avslutningen ble for dårlig. Returen havnet i beina til Aleksander Holmen, som satte ballen over det nesten tomme målet.

Dette skulle bli starten på en veldig dårlig periode for vår del. Av en eller annen uforståelig grunn skulle vi bli gradvis dårligere utover omgangen. Spesielt den kollektive forflytningen avtok voldsomt. Resultatet av dette var at vi åpnet opp litt for mye rom og at vi fikk for store avstander på andre baller. Dette forplantet seg videre i dårlige bevegelser med påfølgende balltap de gangene vi var i angrep.

Til tross for at vertene ikke hadde skapt nevneverdig med store sjanser fikk vi som fortjent i det 32. minutt. I en fase i kampen hvor vi strevde med det meste skulle vi prøve å spille av vertenes høye press. Isolert sett skulle vi klart dette med overtallet vi hadde, men i ettertid burde vi kanskje valgt noe annet?

Dessverre for oss fikk Aleksander Braun et dårlig touch. Ballen havnet rett i beina på hjemmelagets gode angriper Joel Armstrong. Han takket og bukket. Dermed 1-1 noe som også var resultatet til pause.

Undertegnede var ikke særlig blid i pausen. Hvor konstruktiv denne pausepraten var skal jeg ikke mene så mye om, men vi prøvde i hvert fall å adressere hva som måtte bli bedre.

Starten på andre omgang var noe mer oppløftende når det gjaldt press og forflytning, men vi strevde fortsatt med å komme til de gode sjansene. Etter 58 minutter foretok vi et trippelbytte. Dette ga laget litt mer påfyll av energi. Vi fikk med det litt mer trøkk på hjemmelaget, dog uten å skape de store sjansene.

I det 82. minutt fikk vi et frispark som ble lempet inn i boksen. En av våre spillere vant første duellen. Ballen havnet til slutt hos Eirik Kaldheim som sto mutters alene. Vår løpsmaskin gjorde ingen feil og litt ut av ingenting var vi igjen i ledelsen.

Hjemmelaget protesterte og ville ha offside, men i skrivende stund kan vi ikke konkludere med verken det ene eller det andre. Heldigvis har vi målet på video og får konkludere etter vi har sett situasjonen på nytt.

De siste minuttene av kampen fikk vi to- tre enorme sjanser som burde ha endt med scoring. Spesielt kan nevnes en situasjon hvor vi kom tre spillere alene med Kråkerøy sin keeper. På veldig mirakuløst vis endte det ikke med scoring.

Vi tar med oss at vi vinner på en dag hvor prestasjonen ikke var helt av ønskelig standard. At vi tar med oss tre poeng på sånne dager er også en ferdighet som er viktig. Ser man på antall målsjanser vant vi fortjent. Legger man det spillemessige til grunn burde kampen endt uavgjort.

Vi takker Kråkerøy for en fairspilt og spennende kamp. De viste seg som et hardtarbeidende og vanskelig lag å spille mot.

Neste motstander er Kvik Halden 2 mandag 13. mai. Da må vi gjøre det vi kan for å løfte prestasjonsnivået.