Nyheter

Klar for første runde i NM!

Overbevisende 3-0 seier mot Østsiden i 2. kvalifiseringsrunde.

Som nevnt på forhånd var det to lag som kjente hverandre godt.

Hele første omgangen skulle bære preg av dette. Gjestene forsvarte seg kompakt og lavt i en 4-5-1 formasjon. De hadde en klar plan om å utnytte feil hos oss og for deretter å kjøre overganger.

Det var ikke mye rom å spore inne på gjestene sin halvdel, men tidvis klarte vi å spille oss fri i siderom/bakrom. Dessverre endte disse situasjonene med litt for mye unøyaktighet. Dermed ble det kun skapt nesten farligheter fra vår side. Når dette er sagt hadde vi stort sett veldig god kontroll defensivt.

At vi strevde med å finne god rytme skyldes at bortelaget lå veldig lavt og fikk i tillegg ekstremt mange frispark. Alle disse ble lempet inn mot vår boks, men her forsvarte vi oss meget bra.

Gjestene kom til en god mulighet i løpet av første omgang, men skuddet fra spiss vinkel ble greit håndtert av vår keeper Bjørn Erik Kristiansen.

Dermed sto det 0-0 til pause i en sjansefattig omgang.

Vi hadde som vanlig en fin pauseprat hvor vi tok tak i et par ting som vi skulle gjøre bedre i 2. omgang.

Denne startet dårlig for vår del. Østsiden fikk igjen en del frispark, innkast og cornere. Vi brukte lang tid på å finne en løsning på å ta initiativet i kampen igjen.

Etter timen hadde passert skulle det gradvis løsne for vår del. Vi greide å bli mer kollektiv aggressive og gjenvant ballen hyppig. Spillet foregikk nå hovedsakelig inne på Østsiden sin banehalvdel. Vi fikk en 100% sjanse ved Andreas Andreassen, men på mystisk vis headet han over fra kloss hold.

I det 69 spilleminutt skulle vi endelig lykkes. Eirik Kaldheim dro seg fri på kanten. Med et følsomt innlegg fant han Andreas inne foran mål, og denne gang var Andreas sikkerheten selv og fikk headet ballen i mål. En flott scoring.

Målet ga oss ytterligere energipåfyll, og i det 82. minutt var det duket for 2-0. Også denne gang var det Eirik Kaldheim som kom seg fri, men denne gang på høyresiden. Inne foran mål rykket Andreas seg fri fra sin oppasser. Dermed kunne han på enkelt vis sette inn sitt andre mål for dagen.

På tampen gjorde vi tre bytter som skulle vise seg å bli toneangivende. I det 90 spilleminutt spilte innbytter Labinot Kelmendi elegant fri Kevin Roos Johansen (innbytter), som via en forsvarer satte ballen i mål.

På overtid skulle imidlertid kampens dommer komme i sentrum. Frustrerte Østsiden- spillere ønsket å fremprovosere et andre gule kort hos Martin Thømt Jensen. Dommeren gikk rett i fella uten å ha fått med seg helt hva som skjedde i forkant. Tar vi også med at Martin fikk et billig gult kort tidlig i første omgang. Dette for sin første takling i kampen, er det smått utrolig at bortelaget får belønning for dette.

Dette satte dessverre en liten demper på gleden ved å komme seg videre til første runde.

Uansett en sterk gjennomført kamp av våre gutter mot en vanskelig motstander.

Igjen la våre gutter ned mange meter med løping. Eirik Kaldheim løp 13.6 kilometer hvorav 2113 meter var spurter. Aleksander Braun Andresen la ned imponerende 13.24 kilometer.

Nå blir det spennende å se hvem vi møter i første runde. Oppsettet her kommer ventelig mandag 8.april.

Førstkommende lørdag er det ny viktig kamp. Da har vi serieåpning hjemme mot Selbak.

VI takker Østsiden og dommertrioen for en tøff kamp og ønsker de lykke til videre.

Kampen står og vipper, midtveis i andre omgang på Bellevue tirsdag kveld.