Nyheter

Videre i cupen

Det ble en ganske så dramatisk og spennende kamp mot Borgen lørdag ettermiddag. Ekstraomganger, rødt kort og straffesparkkonkurranse var kun noen av ingrediensene.

Vi var forberedt på en tøff kamp mot en vanskelig motstander.

Vi hadde mye ball innledningsvis uten at vi klarte å komme oss nærme Borgen- målet. Etter hvert klarte vi å variere mer. Dette gjorde at vi klarte å finne rom høyere i banen. I det 14 minuttet ble Aleksander Holmen spilt gjennom.  En Borgen spiller kom borte i Aleksander sin fot. En klar straffe, som Eirik Kaldheim satte sikkert i mål.

Like etter fikk samme spiss en kjempemulighet til å øke ledelsen, men dessverre ble avslutningsforsøket blokkert.

Istedenfor å fortsette i samme spor begynte vi å slurve med det meste. Borgen takket bukket, og fikk redusert etter et frispark hvor vi var meget tafatte i duellspillet.

Tolv minutter senere ga vi vertenes kantspiller for lett kamp i en duell ved dødlinjen. En pasning og avslutning senere sto det dermed 2-1 til hjemmelaget. For øvrig en god avslutning av hjemmelaget sin kaptein.

Rett før pause skulle vi gi bort ballen ved midtstreken. Dette gjorde at forrige sesongs toppscorer i Amedia- ligaen, Kristoffer Lorensten kom alene mot vår keeper Odin Nordvåg. På ekte toppscorer vis satte han ballen enkelt i mål.

Sånn plutselig sto det 3-1 til pause hvor vi gradvis mistet kontrollen utover i omgangen.

Kun to minutter ut i omgang nummer to reduserte vi ved Alban Ramadani. Dermed så det lysere ut med nesten en hel omgang igjen å spille.

Vi greide imidlertid ikke helt å skape sjanser på løpende bånd. Vertene forsvarte seg godt og vi foretok oss litt for ofte vanskelige valg.

Med ca. 12-13 minutter igjen å spille satte vi inn midtstopper Terje Tangen som spiss. Han fikk umiddelbart en hinsides sjanse til å utligne, men supeheadingen fra kort hold gikk over tverrliggeren.

To minutter før slutt skulle Terje få muligheten igjen. Et flott Sprint- angrep regissert av Kevin Roos Johansen og Christoffer Szwarc endte med at sistnevnte fant Terje. Med en smart spiss bevegelse i boks kom han seg fri og kunne enkelt sette i utligningen.

Dermed var det duket for ekstraomganger på Sandbakken kg.

Disse skulle vise seg å bli dramatiske.  Ni minutter ut i omgangen var Odin uheldig med å felle vertenes spiss. En klar straffe, men rødt kort skulle det etter gjeldende regler kanskje ikke vært?

Straffen ble satt sikkert i mål og vi måtte spille de resterende minuttene med en mann mindre.

Dette skulle vise seg at vi behersket meget bra. Vi styrte spillet og i det 111.minutt skulle vi få uttelling. Nok en gang var det Terje Tangen som var sist på ballen, denne gang etter et fint slått frispark av Steffen Bråthen.

Straffesparkkonkurransen skulle også bli dramatisk, men til slutt var det vi som stakk av med seieren. Stor honnør til innbytter Bjørn Erik Kristiansen som vartet opp med to flotte redninger.

For ordens skyld så scoret Labinot Kelmendi, Eirik Kadlheim og Terje Tangen på våre straffer. Hjemmelaget bommet på sin andre, fjerde og femte straffe.

Spillemessig var det kanskje ikke vår beste kamp, men mentaliteten sto til tjue i stil.

Nå venter vi i spenning på hvem vi møter i 2. kvalifiseringsrunde. Denne skal spilles senest onsdag 3. april.

Vi takker Borgen for en spennende kamp og ønsker de lykke til videre.

Lagoppstiilling:

Odin Nordvåg- Markus Jensen, Steffen Bråthen, Knut Simen Johannessen, Kevin Roos Johansen (Bjørn Erik Kristiansen fra det 99 minutt)- Christoffer Szwarc, Erik Halvorsen (Labinot Kelmendi i 33 min.), Aleksander Braun Andresen (Terje Tangen i 12 min.), Eirik Kaldheim- Aleksander Holmen (Mads Dyrseth i 33 min.), Alban Ramadani