Nyheter

Uavgjort og lærerikt mot Sarpsborg 08 2

Det endte til slutt 1-1 i torsdagens kamp mot et meget tempo sterkt Sarpsborg 08 2 lag.

Som nevnt i «info før Sarpsborg 08 2» nyheten manglet vi en del spillere. Før kampstart tikket det også inn forfall fra Erik Halvorsen (kneproblemer) og Terje Tangen (syk).

Motstanderen stilte med kun spillere som holdt junioralder.

I ettertid skulle det vise seg at vi traff godt i vår «pre match talk» i forhold til motstanderens styrker. Fokuspunktene før kampen bar preg av hva vi måtte være gode på for å demme opp for Sarpsborg 08 sine styrker.

Kampen startet i et heseblesende tempo. Begge lag flyttet beina noe voldsomt og man fikk ikke mye ro som 1A. Gjestene var innledningsvis bedre til å spille av vårt press enn det vi var. I forsvar viste vi derimot god intensitet og Sarpsborg 08 klarte ikke å komme seg igjennom. Etter ca. drøye ti minutter var det vi som skulle ta ledelsen. Alban Ramadani viste «David Suarez» takter på en ball i bakrom. Han greide til slutt å krige til seg ballen. Feilvendt fikk han omsider servert ballen til unggutten Christian Bergseng på rundt 16- meteren. En finte og et skudd senere lå ballen i mål. En flott prestasjon i hans første kamp fra start.

Resten av omgangen ble stort sett en forsvarskamp for våre gutter. VI slet en del med å treffe på tre-fire pasninger etter hverandre. Gjestene var rett og slett for gode i sitt press, noe som gjorde at vi ikke hadde tid og rom som vi vanligvis er vant til.

Til tross for at gjestene var det førende laget klarte de ikke å skape de helt store sjansene. Vi var gode til å demme opp i egen boks hadde stort sett spillerne intakt i de viktige posisjonene.

Med mye spurting i løpet av de første 45 minuttene kom pausen beleilig for vår del.

Vi hadde en fin og produktiv pauseprat og så med positive øyne på de siste 45 minuttene.

Kampbildet skulle vise seg å fortsette i nesten samme spor. Den lille forskjellen var at vi nå klarte å bli noe mer farlig i angrep. Vi hadde en stor sjanse ved Alban Ramadani, hvor vi burde hatt bedre uttelling. Ellers fikk vi noen cornere og frispark som nesten ble farlig.

Bortelaget ble også skarpere i den siste omgangen. De hadde et par store sjanser som man normalt bør sette i mål.

Etter å ha vist oppfordrende spill i forsvar måtte vi ca. etter en drøy time kapitulere. Etter litt klabb og babb i boksen fikk en av Sarpsborg 08 spillere stå alene ved 16- meter streken. Uforstyrret plasserte han ballen enkelt i mål.

Resten av omgangen fortsatte vi med vårt gode forsvarsspill og kampen endte med 1-1.

Oppsummert var dette en treningskamp med mye læring for vår del. Vi fikk erfart hvor viktig det er med å flytte beina fort og mye. Vi møtte et lag med vesentlig høyere intensitet enn det vi er vant med. Med andre ord en kjempe referanse i forhold til vårt videre arbeid.

I tillegg tar vi med oss den gode mentaliteten vi viste denne kvelden. Det er også flere spillere som har levert gode søknader inn mot en første ellever. Per nå har vi god konkurranse på nesten samtlige plasser.

Denne helgen er spillerne i A- stallen opptatt med dugnad i Mossehallen. Neste kamp spilles lørdag 9. mars mot Nesodden.

Vi takker Sarpsborg 08 2 for en flott kamp og ønsker de lykke til videre.