Nyheter

Oppsummering sesongen 2018.

Da har det gått noen uker siden A- laget spilte sin siste seriekamp.

Umiddelbart etter kampen mot Borgar hadde alle involverte en fortjent avslutningsfest på klubbhuset.

Vi kom rett og slett til dekket bord. Terje Gullåsen (til daglig kokk på Hotell Jeløy Radio) serverte mat til terningkast seks. Makan til utvalg og service! Igjen tusen takk!

Som vanlig ble det delt ut priser.

Årets spiller: Erik Halvorsen (stemt fram av trenerne, støtteapparatet og spillerne).

Årets toppscorer: Alban Ramadani (23 mål)

Årets poengkonge: Alban Ramadani (23 mål pluss 10 målgivende)

Toppscorer B- laget: Aleksander Holmen

Andre priser:

Best treningsoppmøte: Eirik Kaldheim (135 av 139 treninger) 97.12%

Best kledde spiller: Eirik Kaldheim (i tøff konkurranse med Aleksander Braun Andresen. Visstnok en paraply som ble avgjørende. Runar Syversen som var mannen bak kåringen).

Mest spilletid: Eirik Kaldheim (2340 minutter av 2340)

Flest målgivende: Eirik Kaldheim (15)

 

Etter en lang og kald oppkjøring med mange gode prestasjoner i treningskampene satte vi i slutten av mars kursen mot Tyrkia for litt etterlengtet varme. Her ble vi også enige om at vi skulle ha målsetning om å rykke opp.

I konkurranse med blant annet FFK 2 og Sarpsborg 08 2 visste vi at det kom til å bli tøft, men det er også gjennom utfordringer man kan få god utvikling.

I seriepremieren skulle vi møte en av våre argeste konkurrenter. Etter en meget god 4. divisjonskamp mellom to gode lag endte det 1-1. Etter dette kom vi inn i en veldig fin flyt. Vi skulle vinne alle våre kamper fram til ferien. Sågar vant vi også vår første kamp etter ferien. De to mest minnerike kampene var kanskje 3-2 seieren borte mot Sarpsborg 08 2 og seieren mot Råde på Bellevue.

Da vi skrev august ble det også klart at første plassen kom til å stå mellom FFK 2, Sarpsborg 08 2 og oss. Vi var lenge i førersetet, men poengtap mot Borgen og tap mot Rakkestad gjorde at Sarpsborg 08 2 tok over tabelltoppen. Det skulle vise seg at de ikke kom til å se seg tilbake.

Da vi til slutt innså at løpet var kjørt satte vi oss nye mål. Dette innebar å bli nummer to samt prøve å slå poengrekorden i nyere tid. Gledelig var det at vi greide begge deler. Med 20-3-3 og 63 poeng var dette tilnærmet en maks sesong. At vi kom 19 poeng foran 4. plassen sier noe om vår prestasjon. Sesongen 2017 rykket Selbak opp med 60 poeng i det som på papiret var en noe svakere avdeling.

Tar vi også med at vi mistet mange viktige spillere fra sesongen før og primært erstattet disse med egne juniorspiller er prestasjonen enda mer imponerende. Til sammen bidro disse med 4024 minutter i serien. Hadde det ikke vært for et stort skadeomfang blant disse hadde det blitt enda flere minutter.

Hvorfor det ble en god sesong er sammensatt, men en av de viktigste årsakene er at vi har vist gjennomføringskraft i forhold til våre verdier og identitet. En annen viktig årsak er alle de timene vi har brukt på analyse. En spesiell stor takk til vår analysesjef Knut Markhus for jobben han har gjort rundt dette. Videre har vi hatt et trener og støtteapparat som har jobbet godt i sammen.

Ellers verdt å nevne at vi ikke hadde en spiller som måtte sone karantene for gule kort. Den eneste som måtte sone var vår keeper Odin Nordvåg. Han fikk rødt kort etter en (viljehands) utenfor 16- meteren.

Vi hadde også et mål om å nå første runde i NM. Dessverre var vi litt uheldig med motstanderen i andre kvalifiseringsrunde hvor vi møtte Ullern på bortebane. Til tross for 5-2 tap leverte vi en god kamp.

Nå er altså sesongen 2018 historie og forberedelsene til en ny sesong er i gang for fullt.

Vi jobber fortsatt med vårt mål om å spille en divisjon høyere uten at det stresser vårt arbeid nevneverdig.

Neste sesong blir nok ventelig enda jevnere. FFK 2, Østsiden og Råde har allerede uttalt at de skal rykke opp. Videre kommer Selbak ned fra 3. divisjon. Tatt dette i betraktning må vi gjøre det vi kan for å bli enda bedre enn det vi var forrige sesong. Det er heldigvis mange ting vi kan forbedre. Skal vi ta ytterligere steg må vi legge enda mer i potten.

Vi starter for øvrig oppkjøringen mandag 26. november. Siste trening før jul vil være torsdag 20. desember. Deretter blir det full gass fra og med 3. januar.

Avslutningsvis ønsker vi å takke alle som har støttet oss i 2019. Det har vært ganske så mange. En ekstra stor takk til klubben SK Sprint- Jeløy og våre samarbeidspartnere.

Vi håper dere er med på laget også i 2019!