Nyheter

Seier i lokaloppgjøret mot Råde

I en jevnspilt og sjansefattig kamp endte det med 1-0 seier til de hvite og blå.

Begge lag hadde en del tunge fravær og det var derfor knyttet spenning til hvilket lag som taklet dette best.

Selve oppgjøret bød ikke på noe festfotball for de drøyt 600 frammøtte i Råde idrettspark. Det var tydelig at det var to lag som kjente hverandre godt.  Det ble for mange balltap inne på begge de offensive banehalvdelene. Dermed ble kampen preget av dueller, innkast, cornere og frispark.

Heldigvis skulle vi i det 15. minutt få til en besluttsom overgang. Denne endte med at Aleksander Holmen ble feiet i bakken av Råde sin kaptein Knut Simen Johannessen. Straffen satte Eirik Kaldheim «sikkert» i mål. Vertene hadde en kjempesjanse i løpet av omgangen, men vår keeper Odin Nordvåg vartet opp med en flott redning.

Allerede tidlig i andre omgang mistet vi noe av den kollektive forflytningen. Vi gjorde derfor om på formasjonen for å korte ned avstandene på egen halvdel. Dette gikk noe på bekostning av vårt høye press, men til gjengjeld fikk vi god kontroll på Råde sine angrepsforsøk. Det eneste hjemmelaget produserte var noen skudd fra distanse som enten gikk over eller utenfor mål. Utover i omgangen fikk vi et par gode overgangsmuligheter som endte med gode muligheter til Henrik Hanche Hafskjold og Mads Dyrseth. Dessverre fikk ingen av de uttelling.

Dermed kunne vi etter noen rolige tilleggsminutter kunne vi juble for vår 18. seier denne sesongen. I tillegg ble avstanden ned til Råde 14 poeng.

Til tross for at vi verken så ut som Barcelona eller Liverpool denne lørdagen var det mye bra å ta med seg videre. Vi spilte smart og gjennomførte kampplanen på en god måte. Vi sto opp i duellspillet og gjorde «møkkajobben» som skulle til for å vinne denne kampen.

Videre var det gledelig å se hvordan noen av de yngre satte sitt preg på kampen. En av disse var Petter Kobberstad, som gjennom hele sesongen har slitt med diverse skader. Han spilte 43 meget solide minutter fram til han dessverre slo opp sin leddbåndskade i kneet. Med allerede fire midtstoppere ute av drift ble Petter erstattet med backen Niklas Engebretsen. At vi holder nullen med såpass mange fra forsvarsrekken ute er imponerende.

Vi takker Råde for en spennende kamp og ønsker de lykke til videre.

Neste kamp for våre gutter spilles lørdag mot Sarpsborg FK.