Nyheter

Info før Tistedalen + refleksjoner fra forrige kamp.

Lørdag går turen til Halden hvor Tistedalen er motstander. Kampstart er klokken 15:00.

Etter tre kamper uten seier er vi nå revansjelystne. Kampen mot Sarpsborg 08 2 er analysert ferdig. Uansett hvor dumt det kan høres ut for den vanlige mannen/kvinnen i gata var det mye positivt å ta med seg fra den kampen.

Til tross for en uheldig innledning hvor vi slapp inn et mål etter 14 sekunder hadde vi «guts» nok til å spille vårt spill. Som et eksempel prøvde vi ved mange anledninger å spille av frontpresset til motstanderen. Det skal litt selvtillit til for å gjøre dette mot et såpass godt lag. Når vi i tillegg vet at dette er et av varemerkene til Sarpsborg 08 viser dette vår mentalitet.

Noen ganger resulterte dette i brudd, men det var også flere ganger vi vartet opp med frispilling på høyt nivå. At vi klarte dette mot profesjonelle motstandere mener vi er utviklende for vårt spill. Balltapene våre kom som regel høyere i banen og det var disse som ble avgjørende.

Til tross for at vi flere ganger viste god omstilling, var motstanderen enda råere i denne fasen. Sarpsborg 08 2 hadde såpass mye trøkk, fart og ferdigheter i overgangene at vi ved noen anledninger ikke hang med. Det største minuset i kampen var hvordan vi opptro på defensive dødballer. Vi var også tidvis dårlige til å ta ut spillere i boks ved innlegg. I denne fasen må vi bli bedre og opptre mer kynisk.

At vi tapte 6-0 høres brutalt ut, men for undertegnede er det gledelig at vi resultatet til tross viser en klar identitet i forhold til hvordan vi prøver å spille fotball. At den ene kommentatoren i Moss- avis setter spørsmålstegn ved at vi prøver å spille oss ut bakfra med en plan mot en såpass god motstander tar vi som et kompliment. Det slik vi skal spille fotball i Sprint- Jeløy!

Vår identitet kom også til syne dagen derpå. Da møtte vårt B- lag Selbak 2 i 5. divisjon. For anledningen så stilte vi med et rent juniorlag. Disse guttene leverte årsbeste og vartet opp med en 6-0 seier. Her kom igjen vår identitet klart til syne. Det er nettopp slike øyeblikk som gjør at det er morsomt å legge ned mange timer både på og utenfor feltet.

Lørdagens motstander vil by på en helt annen utfordring enn Sarpsborg 08 2. De spiller på en helt annen måte og ligger i motsatt ende av tabellen. Tistedalen har hatt en tung sesong og ligger i skrivende stund på nedrykk. Dette betyr at vi er forberedt på en tøff kamp mot et lag som desperat trenger poeng. Tradisjonelt er de vanskelige å hamle opp med deres eget naturgress.

Foran lørdagens kamp har det nå blitt enda flere på sidelinjen. Mot Sarpsborg 08 2 måtte både Terje Tangen og vår toppscorer Andreas Andreassen ut etter elleve minutter. De er trolig også ute til denne kampen. Videre har vi ytterligere noen usikre kort. De andre som har vært ute med skade vil nok ikke være på banen igjen før neste sesong. Dermed kan vi prise oss lykkelig over at vi har en stor tropp. I skrivende stund teller den 32 mann, men 40% av den er for øyeblikket nede for telling.

Uansett så gleder vi oss til en ny kamp hvor vi igjen skal prøve å spille vårt spill. Forhåpentligvis vil dette gi oss tre poeng.