Nyheter

Stortap mot Sarpsborg 08 2

6-0 tap mot et super sterkt Sarpsborg 08 2 lag.

Sarpsborg kom til Bellevue med en tropp som i løpet av 2018 hadde spilt 81 kamper for klubbens A- lag.

Vi var derfor klar over at vi måtte ha en maks dag på alle områder hvis vi skulle innkassere tre poeng.

Vi hadde en offensiv tilnærming til kampen. Vi skulle ut og angripe fra første stund.

Kanskje ble vi litt vel overivrig fra avspark. Vår tredje ballberøring endte dessverre med et balltap. Gjestenes Johan Olstad takket og bukket, og med et godt plassert skudd føk ballen i nettmaskene. Da hadde det gått 14 sekunder! Ikke akkurat den starten vi hadde sett for oss.

Vi kom oss likevel opp på hesten igjen. Vi skapte noen farligheter som med mer dyktighet og marginer hadde funnet vegen til mål.

Uheldigvis for oss hadde ikke våre gjester planer om å skusle bort sine muligheter. Det virket som at vært angrep de satte i gang endte med scoring. Våre balltap høyt i banen endte med at vi ble kontret i fillebiter av et lynraskt 08 2 lag. Vi hang rett og slett ikke med i omstillingen. Videre var vi for dårlig til å ta ut spillere i boksen på innlegg og dødball. Som et resultat av dette sto det 5-0 til pause.

Oppsummert en merkelig omgang. Offensivt hadde vi faktisk levert en ganske så god omgang. Vi skapte fire-fem god muligheter/sjanser, men fikk ikke ballen i mål. I motsatt ende av banen ble vi brutalt straffet for hver eneste lille feil.

Vi ble enige om å prøve igjen de siste 45 minuttene. Omgangen skulle vise seg å bli bedre resultatmessig. Når det gjaldt målsjanser var vi faktisk bedre i første omgang. I 2. omgang vartet vår keeper Odin Nordvåg opp med noen virkelig gode redninger. I tillegg hadde Markus Jensen et par redninger på streken. Offensivt hadde vi en-to gode sjanser, men dessverre ingen uttelling.

Dermed endte det til slutt med 6-0 tap. For en utenforstående kan det høres brutalt ut. Ser man på prestasjonen i visse faser samt forutsetningene var det faktisk også en del positivt. At vi også måtte foreta et dobbeltbytte på Terje Tangen og Andreas Andreassen etter 11 minutter gjorde ikke saken bedre.

Vi prøver igjen neste helg. Da møter vi Tistedalen på bortebane.

Vi gratulerer Sarpsborg 08 2 med en flott seier og ønsker de lykke til videre i kampen om opprykk. Dere ga oss også en del gode referanser i forhold til nivået majoriteten av deres tropp til daglig spiller på. Det tar vi med oss i vårt videre arbeid.