Nyheter

Poengdeling mot Sparta Sarpsborg

Manglende effektivitet gjorde at det til slutt endte 1-1.

Vi var forberedt på en vanskelig bortekamp mot et Sparta Sarpsborg lag i form. Vi visste også at det var en vanskelig bane å spille på. I tillegg var det også denne lørdagen en del vind. Uansett så må man takle alle typer forhold for å vinne fotballkamper.

De første 45 minuttene var kampbildet preget av at vi hadde ballen mye og hjemmelaget satset på kontringer. Vi var stort sett trygge og gode i bearbeidingsfasen, men fikk ikke uttelling for dette siden det som oftest stoppet opp på den siste tredjedelen. Vertene fikk heller ikke så mye ut av sine kontringsforsøk. Noen store sjanser oppsto likevel. Hjemmelaget hadde en hvor deres spiller på merkelig vis bommet på ballen alene foran Odin. Vi hadde to enorme sjanser signert ved Alban Ramadani og Aleksander Braun Andresen. Sistnevnte lurer sikkert fortsatt på hvordan han klarte å skyte ballen høyt over fra fem meters hold.

Dermed 0-0 til pause etter en ok gjennomført omgangen i motvinden.

De siste 45 minuttene hadde innledningsvis det samme bildet som i første omgang. I det 65. minutt skulle vi imidlertid ta ledelsen. En corner fra Numan Øzdemir fant bakre stolpe og deretter nettmaskene.

Foruten et par situasjoner hadde vi hatt god kontroll bakover. Derfor håpet vi at vår scoring skulle gi oss større rom å angripe i. Dessverre skulle vi isteden slippe hjemmelaget veldig enkelt til. En crossball mot vårt etablerte forsvar endte med at en Sparta- spiller kom seg til dødlinjen. Hans harde innlegg gjorde at Odin måtte gi en retur. Uheldigvis for oss var det vertene sin Serdar Shawali som plukket opp returen og satte ballen enkelt i mål.

Etter dette gikk kampen inn i et rotete modus. Vi fikk noen gode innlegg og avslutnings muligheter hvor vi ikke var dyktige nok til å få ballen i mål. På overtid skulle vi også hatt et klart straffespark, men til tross for kort avstand fikk verken kampens hoveddommer eller assistent med seg situasjonen. På kampen siste «spark» skulle vi få en kjempemulighet ved Andreas Andreassen. Tidligere i sesongen satte han disse sjansene ti av ti ganger. Denne gang gikk headingen fra kort hold utenfor.

Oppsummert leverer vi en god bortekamp. Dessverre var den ikke god nok til tre poeng. Med 7-2 i målsjanser burde man komme seg hjem med tre poeng, men som mot Rakkestad var vi ineffektive mens motstanderen det motsatte. Sånn er fotballens dynamikk.

Vi får nå lade opp til en meget viktig og morsom kamp mot Sarpsborg 08 2. Den spilles mandag 1. oktober på Bellevue.

Ikke noen grunn for oss til å henge for mye med hodet. Vi har tross alt tapt to kamper denne sesongen.

Vi takker et velorganisert Sparta- lag for kampen og ønsker de lykke til videre.