Nyheter

Kollaps mot Rakkestad

Sjansesløseri kombinert med fatale feil bakover gjorde at våre gutter tapte 4-0 mot Rakkestad.

I ettertid kan det høres rart ut at vi var godt forberedt, men fakta var at den utgaven av Rakkestad som vi forventet å se var akkurat det som skjedde.

Mot Kråkerøy 2 hadde vi en for romantisk tilnærming i åpningsminuttene. Da holdt Isak Gullåsen oss inne i kampen. Etter hvert fikk vi også justert oss slik at vi til slutt leverte en god kamp.

Dessverre så det ut til at vi ikke hadde lært noe fra den kampen. Mot Rakkestad skjedde det samme som mot Kråkerøy 2.

Kun noen sekunder inn i kampen prøvde vi å spille oss ut bakfra uten bevegelser og kommunikasjon. Det endte med et balltap hvor vi lagde et frispark på ca. 20 meter. Frisparket fra rutinerte Fredrik Nøkleby snek seg forbi muren og trillet inn i mål.

Etter denne sjokkåpningen fikk vi etter hvert et trykk på Rakkestad. Vi skapte en del store sjanser, men dessverre var avslutningene ikke riktig innstilt. Etter 42 minutter med stanging ble det omsider pause.

I pausen hadde vi definitivt troen på at dette var mulig å snu.

Som i første omgang skulle vi gi våre gjester muligheten til å øke ledelsen. En lang ball i siderom endte med to fatale feil, og vipps så kunne Thomas Reinfjord øke ledelsen til 2-0.

Kampbildet endret seg ikke nevneverdig. Vi skapte fortsatt sjanser, men giftigheten foran mål var fraværende. Etter 69. minutter skulle vi igjen gi Rakkestad et mål. En klarering fra Isak Gullåsen traff rompa! til Kasper Wilson Jelsnes. Ballen rullet sakte mot mål, og etter å ha truffet innsiden av stanga rullet den over streken.

Vi la etter hvert om formasjonen i et desperat forsøk på å få med oss noe, men igjen sto Rakkestad spillerne i vegen for alle våre avslutningsforsøk. Noen snek seg også forbi stolpene. Deres bakerste mann var også i det umulige hjørnet, selv om vi ved flere anledninger ganger spilte han god.

Som om vi ikke i løpet av kampen hadde vært gavmilde nok skulle vi forære våre gjester ytterligere et mål. Rundt det 90. minutt spilte vi ballen rett til en Rakkestad- spiller som enkelt kunne sette inn 4-0.

Dermed var vårt andre tap denne sesongen et faktum.

4-0 gir selvfølgelig et helt feil bilde av kampen. Eller kanskje ikke? Det kommer an på hvordan man velger å se det. Sannheten er at Rakkestad opptro særdeles klokt og disiplinært. De spilte på sine styrker og for dagen våre svakheter. De spilte enkelt og kynisk og fikk 100% uttelling for nettopp det.

Å gi motstanderen fire mål er ikke særlig lurt. At vi da skaper 11 store målsjanser og har ballen mesteparten av kampen har ikke så veldig mye å si. Rakkestad vant fullt fortjent. Å være smarte og effektive er også en essensiell del av fotballferdigheten.

Vi får bare bruke denne smertefulle opplevelsen på best mulig måte. Det er å lære av den og gjøre det vi kan for å ikke gjøre det samme igjen. Så får vi se framover mot en ny treningsuke med påfølgende kamp mot Sparta Sarpsborg.

Vi gratulerer Rakkestad med seieren og ønsker de lykke til videre.