Nyheter

Seier mot Borgar.

Fullt fortjent 3-1 seier, som likevel satt langt inne.

Alltid spennende med første kamp etter et lengre avbrekk. I tillegg var det knyttet litt spenning til hvordan vi skulle håndtere å spille på naturgress. Dette har vi ikke gjort siden treningsleiren i Tyrkia.

Innledningsvis så det meget bra ut. Vi så ut som vi skulle med god aggressivitet og duellkraft. Vi skapte noen enorme sjanser som av en eller annen grunn ikke fant veien til nettmaskene. Fra og med halvveis i omgangen avtok sjansefrekvensen noe og vi måtte gå til pause med stillingen 0-0.

Starten på andre omgang startet med et nytt trøkk mot Borgar- målet, men igjen ville ikke ballen i mål. Heldigvis skulle vi likevel lykkes. I det 53. minutt skulle vi få straffespark etter en noe snodig situasjon. Corneren ble headet i mål av Andreas Andreassen, men før ballen traff nettmaskene prøvde midtstopper Erik Tangen seg med en refleks redning. Til tross for at ballen var godt over streken dømte kampens dommer straffe i istedenfor mål. Dermed måtte Erik Tangen ta en tidlig dusj. Straffesparket ekspederte Eirik Kaldheim iskaldt i mål.

Fram til dette hadde Borgar knapt hatt en avslutning verken på eller utenfor mål. Dermed ventet alle at dette skulle bli grei skuring. Dette skulle imidlertid vise seg å være feil. Vi tok foten voldsomt av gasspedalen og begynte i tillegg å slurve med detaljer. Helt ut i fra intet fikk Borgar muligheten de var ute etter og vipps så sto det 1-1.

Etter noen bytter og forandring av formasjon greide vi å skape sjanser igjen. Det skulle imidlertid ikke løsne før i det 86. minutt. En flott corner av Steffen Bråthen fant veien til det lengste krysset. Da trodde alle det var avgjort, men igjen fikk Borgar en kjempesjanse, men heldigvis vartet Odin opp med flott redning.

På overtid fikk vi satt inn 3-1 på en flott utført kontring hvor Aleksander Holmen Nordseth fikk æren av å score sitt første mål for sesongen.

Oppsummert så skaper vi for fjerde kamp på rad mange store målsjanser, men effektiviteten har vært altfor laber. Når vi ikke greier å drepe kampene på et tidlig tidspunkt har det derfor blitt unødvendig spennende. Etter spill og sjanser ble det igjen en fullt fortjent seier mot Borgar, men slik kampen utartet seg kunne det fort blitt et poengtap. Heldigvis viste vi igjen god vinnermentalitet. Det betyr at vi etter halvspilt serie står med fantastiske 12-1-0.

Vi takker Borgar for en spennende kamp og ønsker de lykke til videre.

Ny meget tøff kamp venter våre gutter til lørdag. Da er FFK 2 motstander på Fredrikstad stadion. FFK 2 er det eneste laget vi så langt har avgitt poeng til.