Nyheter

Seier mot Råde i et fartsfylt lokaloppgjør

Det ble til slutt en vel fortjent 2-1 seier til våre gutter i lokaloppgjøret mot Råde. Seiersmålet kom to minutter på overtid signert Andreas Andreassen.

Vi startet best de første minuttene, men etter hvert var det Råde som hadde kommandoen i noen minutter. De kom til en del dødballer, men vi sto som vanlig godt imot dette. Etter noen minutter med et lite initiativ til gjestene jobbet oss inn i kampen igjen. Dermed var det igjen vi som var det toneangivende laget. Store sjanser ble misbrukt av blant andre Aleksander Braun Andresen X2 og Eirik Kaldheim X2.

Da vi ikke greide å omsette disse var det isteden Råde som skulle gå i ledelsen. Et gjennomspill som vi tilsynelatende hadde full kontroll på, endte med at vår keeper Odin Nordvåg på mystisk vis snublet og mistet grepet om ballen. Gjestenes Dag Åsebø bukket og takket og sendte ballen i det tomme målet.

Vi brukte noe tid på å riste av oss sjokket noe som gjorde at Råde kom til to nye gode muligheter. De siste minuttene inn mot pause var vi tilbake igjen, men effektiviteten var også denne gang dessverre fraværende.

VI brukte pausen godt og ble enige om å gjøre det vi kunne for å komme tilbake i kampen igjen.

De siste 45 minuttene var det våre gutter som mer eller mindre kjørte hele omgangen. Råde skapte ikke en sjanse, mens vi fortsatte med å ikke sette våre sjanser. Heldigvis skulle vi etter timen få tildelt et korrekt idømt straffespark. Dette etter at Aleksander Braun Andresen ble felt. Til tross for at vi kun har fått ett straffespark tidligere denne sesongen var Eirik Kaldheim sikker fra straffemerket.

Vi fikk nå et godt momentum, men igjen slet vi med effektiviteten. Vi mistet likevel ikke troen på at dette kunne gå. Innbytter Mustafa Kivrak satte i det 90. minutt full fart på en overgang, men ble holdt igjen av Råde sin Kevin Roos Johansen. Han fikk dermed sitt andre korrekte gule kort og måtte forlate banen. Det påfølgende frisparket ble lempet opp mot 16- meteren til Råde. En våken Eirik Kaldheim plukket opp nedfallsfrukten. Med et helt strøkent innlegg på bakre stolpe, dukket ingen ringere enn Andreas Andreassen opp. Fra kort hold sendte han Sprint- leiren til himmels. I kjølvannet av dette rant det over for Råde sin rutinerte midtstopper Vidar Martinsen. Dermed måtte også han rusle av banen etter å ha mottatt sitt andre gule kort.

Etter dette hadde Erik Halvorsen en gedigen sjanse, men dessverre suste raketten en centimeter utenfor stolpen.

Oppsummert leverte nå en meget solid kamp i nesten samtlige 90 minutter. Som mot Tistedalen vant vi sjansestatistikken 13-3! Mot Råde manglet vi effektiviteten, men utrolig sterkt å være såpass overlegen når det gjelder å skape sjanser i et toppoppgjør.

Vi takker Råde for en spennende og morsom kamp og ønsker de lykke til mot Sparta Sarpsborg. Deretter ønsker vi dere en god ferie.

For vår del må vi atter en gang gjøre en god jobb på trening mandag, tirsdag og torsdag. Lørdag spiller vi våre siste kamp før ferien mot et SFK- lag i form.