Gothia Cup

The groups of Gothia Cup 2018 are presented!

Da er vi litt internasjonale i sommervarmen! Sommerens høydepunkt for lagene fra 13 til 18 år nærmer seg med stormskritt. Husk ID papirer for alle spillere. Har du ikke gyldig pass eller bankkort med bildet, får du ikke spille. Gruppene er offentliggjorte nå. Kampoppsettet kommer straks. Som vanlig er det mange godbiter og noen gamle kjenninger. Blant høydepunktene er kamper mot lag fra Brasil, hele tre lag fra Sør-Afrika, Ghana, England, Spania og Tyskland og selvfølgelig mange svenske lag. 16. juli braker det løs på Inlagfeltet, 2,5 mil sør for Göteborg i idylliske Kungsbacka og Aranäsgymnasiet. Sprintfamilien sender 9 lag fra Boys 13 til Boys 18, samt et Girls 14 lag nedover. Hotellene i Kungsbacka har vært fullbooket siden i fjor og mange foreldre og søsken skal nedover i år, som vanlig. I år stiller også Sprint med hele tre ledere i hallen som ikke er tilknyttet noen lag. Henrik Jarl Ljungberg er general, Isak Tollerud er forsanger og assistent, sammen med Ole Henrik Utne Mostad. Tidligere års Gothiageneral Dag Sølberg gjør også comeback i et rekkehus i Kungsbacka vest sammen med blant andre Paul Porchia.

Se gruppeinndelingen HER

Gothia Cup is the world’s largest and most international youth football tournament. Each year, around 1700 teams from 80 nations take part and they play 4500 games on 110 fields.

It’s the teams, and participants from around the world that make the tournament unique. A meeting place for the world’s youth, irrespective of religion, skin color or nationality, with football as the common denominator. Our organization consists of eight full-time employed staff and during the tournament works more than 2 500 people.

Gothia Cup was first held in 1975. The tournament was started by the football associations BK Häcken, GAIS and a local newspaper but has been owned since the early 80’s entirely and solely by BK Häcken. Through the years, almost a million players from a total of 146 countries have participated in the tournament.

Getting involved in children’s conditions other than in the football field and outside Sweden has always been an important part in the Gothia Cup. Our schools in Congo, Kim Kallstrom Trophy and SKF’s Meet the World are an example of that.

We want to make a difference and as a participant or sponsor in the Gothia Cup, you will help make the world a little better