A-laget

Seier i tropevarmen mot Rakkestad

Sterk 4-1 seier i toppoppgjøret

Det var varmt i Rakkestad lørdag ettermiddag. Dette var noe vi var forberedt på flere dager i forveien og som vi tok hensyn til i våre forberedelser.

Vi var enige før kampstart at vi skulle ta tak i kampen. Dessverre klarte vi ikke helt dette. Vi var ikke helt påskrudd. Dette gjorde at hjemmelaget fikk noen innkast og cornere som gjorde at det oppsto situasjoner. Nettopp et langt innkast skulle bli forløperen til kampens første scoring. Vi klarerte ballen rett til vers. Da vallen var på sitt høyeste klarte vi på klønete vis være borte i Rakkestad spilleren som gikk etter ballen. Greit nok idømt, men muligens burde Alban Ramadani hatt et frispark i forkant. Straffen satte Mads Grønnern enkelt og sikkert i mål.

Målet gjorde at vi kom noe til hektene og kom il noen gode muligheter uten uttelling. Dessverre var forsvarsstrukturen i løpet av omgangen noe ujevn. Dette gjorde at også Rakkestad fikk noen tilløp til sjanser.

I det 29. minutt skulle vi imidlertid få en fortjent utlikning. Fint spill på vår høyre side sendte Mads Dyrseth i innleggsposisjon. Han fant Alban Ramadani på bakerste stolpe som bredsidet ballet hardt opp i krysset.

Fram til pause skjedde det ikke det helt store.

De siste 45 minuttene skulle vi styre fra start til slutt. Da kom det tydelig fram at vi er et bedre trent lag enn vertene.

Kun fire minutter inn i omgangen var det duket for nok en Alban scoring, For øvrig hans åttende mål på sju kamper. Etter dette måtte vi vente til det 79. minutt på neste scoring. Denne gang signert ved Aleksander Braun Andresen. Seks minutter før full tid var det Andreas Andreassen som på enkelt vis satte inn 4-1. Dette var hans sjuende scoring på like mange kamper. Godt at vi har et spisspar som vet hvor målet står.

Alt i alt en solid gjennomført kamp mot et annet topplag. Første omgang var så der, men de siste 45 minuttene var det klasseforskjell på lagene.

For øvrig interessant å lese i Rakkestad avis at vi blir tiltalt for å nesten sabotere kampen grunnet at vi ikke ønsket drikkepause i andre omgang. Slik artikkelen er skrevet virker det som at det var derfor hjemmelaget tapte kampen. Kommentarer til dette er kanskje overflødige, eller kanskje ikke. Så vidt meg bekjent driver lagene samme type idrett. Begge lag spiller i samme divisjon og kommer fra samme fylke. Hvis jeg kan litt geografi så er det ikke store temperaturforskjellen mellom Rakkestad og Moss. Tror faktisk det pleier å være litt varmere i innlandet….

Uansett værforhold så takker vi Rakkestad for kampen og et godt vertskap.

Neste kamp for våre gutter er lørdag mot Sparta Sarpsborg på Bellevue.