A-laget

Tap mot et sterkt Strømsgodset 2

Mye bra til tross for 4-1 tap.

Hjemmelaget mønstret denne gang en sterk ellever mot våre gutter. Utover i kampen skulle dette vise seg å bli avgjørende.

Vi fikk lov til å ha en del ball i starten av kampen hvor hjemmelaget lå kompakt i etablert forsvar. De gangene vi mistet ballen inne på Godset sin banehalvdel var de meget sterke i kontringsfasen. Den som stelte i stand mest trøbbel på kontringene var G19 landslagspilleren Abdul- Basit Ouro Agouda. Det var også han som fikk tildelt frisparket i forkant av 1-0 scoringen. Denne satte G18 landslagspilleren Hassan Duman elegant i mål.

Som mot Holmen, og for så vidt de siste fire kampene var vi tidvis gode framover i banen (foruten å få ballen i mål). Vi noterte oss tre-fire gigantiske sjanser for Eirik Kaldheim X2, Andreas Andreassen og Alban Ramadani, men avslutningene var ikke av god nok kaliber til å utligne/sende oss i føringen.

Vertene hadde også noen sjanser, som oftest etter gode kontringer. Disse startet som oftest lavt i banen og våre spillere måtte flere ganger ta noen vanvittige returløp. Dette skulle vi få betale for i andre akt.

Selv om vi hadde blitt enige i pausen om å gjenskape prestasjonen fra første omgang tok det ikke lang tid før vi så at dette kunne bli vanskelig. Nå gikk alle våre handlinger i et saktere tempo enn i den første omgangen. Turtallet fra første omgangen hadde nok gjort sitt til at det ikke var nok bensin igjen på tanken.

Dette gjorde at balltapene skjedde oftere og presset ble dårligere. Da fikk hjemmelagets gode spillere litt for mye tid og plass til å få til sitt spill. Vi holdt likevel stand til det 64. minutt. Da ble nevnte Agouda ble spilt opp i sin drømmesituasjon. En mot en med stort rom bak vår høyreback Leon Dokland. Ti sekunder senere hadde hurtigtoget driblet og løpt seg igjennom alene med Anders Korsnes. Han gjorde ingen feil og sendte sitt lag i en 2-0 ledelse.

Ti minutter senere var samme mann igjen frempå. Dette etter at en ellers så solid Jørgen Røine skled i bearbeidingsfasen. På dette tidspunktet var kampen mer eller mindre kjørt. Hjemmelaget satte inn enda et mål fire minutter senere. Etter dette kom vi inn i en god periode. I det 81. minutt fikk vi en fortjent redusering ved Jørgen Lindum Røine.

Oppsummert leverte vi en meget bra første omgang. De siste 45 minuttene hadde hjemmelaget mer energi enn vårt mannskap og vant med det til slutt fortjent.

Vi fikk også en god referanse i å møte et meget godt Strømsgodset 2 lag.

Neste kamp spilles tirsdag på Refsnesbanen mot Odd 3.