A-laget

Endelig seier

Sterk og fortjent 1-0 seier mot Oppsal.

Vi hadde før kampen noen fokusområder som vi skulle være gode på. En av disse var 1F rollen.

Derfor var det morsomt å se at vår kaptein Erik Halvorsen viste hvordan dette skulle gjøres i første situasjon. Dermed var standarden satt.

Med dette tok vi kommandoen fra start og vi fikk umiddelbart et bra trykk på Oppsal. I duellspillet gikk vi som regel seirende ut. Da vi også plukket opp de fleste 50/50 ballene foregikk det meste av spillet på Oppsal sin banehalvdel. Til tross for dominans manglet det litt i de avgjørende situasjonene og det ble veldig mye nesten. Alban Ramadani kom riktignok til en kjempemulighet med sitt hodestøt, men ballen snek seg like utenfor stolpen.

Oppsal har som kjent noen gode spillere i angrepsrekka. Disse kommer ofte til sin rett på overganger. Tidvis var disse farlige frempå, men i denne omgangen hadde vi mye bedre struktur i denne fasen av spillet enn tidligere. Videre var vi stort sett meget gode som førsteforsvarere. Som et resultat fikk vi ryddet unna potensielle farligheter.

På bakgrunn av prestasjonen de første 45 minuttene hadde vi fortjent å gå til pause med en ledelse. Vi manglet som nevnt å produsere enda flere sjanser, så sjansemessig var 0-0 kanskje greit. Verdt å nevne fikk også Numan Øzdemir et mål annullert, noe som med Sprint- briller så noe rart ut.

Starten på den siste omgangen var for vår del ikke like bra som den første. Oppsal var mer med i kampen og vi hadde ikke helt den samme intensiteten i forsvarsarbeidet. Det var tydelig å se at spillerne hadde brent litt krutt de første 45 minuttene. Når dette er sagt sto vi godt imot forsøkene fra bortelaget. Etter hvert som omgangen skred fram greide vi å samle krefter ved å bruke litt tid på dødballer. I tillegg gjorde vi to bytter som skulle slå positivt ut.

Den siste fasen av kampen bølget det fram og tilbake. Vår keeper Anders Korsnes vartet opp med en redning fra øverst hylle. Da det hele skulle se ut til å ende 0-0 fikk vi en overgang. Den endte opp hos innbytter Mads Dyrseth. Han fikk dratt seg ned til dødlinjen. Ut i 45 ventet en annen innbytter i Fredri Wasenius. Med bredsiden satte 2000- modellen ballen kontrollert i mål. Da ble det liv i Sprint- leiren.

De fire tilleggsminuttene kontrollerte vi fint og dermed kunne vi innkassere en kjærkommen seier.

For oss som er nærmest laget var seieren veldig fortjent. Dette sett i lys av jobben de har lagt ned på trening og kamp. Med åtte tap på rad skal man ha noe i ryggraden for å gjøre sitt beste på hver eneste trening. Derfor gledelig å se de få betalt.

Vi takker Oppsal for en fartsfylt kamp og ønsker de lykke til videre.

Vår neste kamp er byderbyet mot Moss FK. Det blir utvilsomt en tøff kamp, men med gårsdagens kamp fikk vi en fin referanse på hva som gjelder for å vinner kamper.